Terug naar overzicht

De makelaar met tijd en aandacht

24 november 2021

Mogelijk heb je haar al een keer gezien of telefonisch gesproken. Sylvia Stiphout (26) is de nieuwste aanwinst van team Weusthuis en draait inmiddels alweer een maand mee op ons kantoor in Tubbergen. Na haar opleiding Vastgoed en Makelaardij was Sylvia klaar voor het echte werk. Vandaar dat ze solliciteerde bij Weusthuis. Hoe de nieuwe functie haar bevalt? Je leest het hier!

De zoektocht naar een passend team

Voor haar hbo-opleiding Vastgoed en Makelaardij ging Sylvia op zoek naar een stageplek. Bij een makelaarsbureau in Enschede bloeide haar liefde voor het makelaarsvak enorm op. "Maar ik merkte dat ik er niet helemaal op mijn plek zat. Toen ik na het halen van mijn diploma op zoek ging naar een baan, besloot ik daarom te kiezen voor een makelaar in een dorp. Ik kom dan wel uit de stad, maar ontvlucht de reuring van de stad ook graag door de rust en het groen in de omgeving op te zoeken. Het liefst doe ik dit te paard, dit is voor mij pure ontspanning. In een dorp hangt denk ik toch een andere sfeer. Meer nuchter. Toevallig stuurde mijn schoonvader een paar dagen later een vacature door van Weusthuis. Het werkgebied waarin Weusthuis Makelaardij werkzaam is en het woningaanbod welke mooi aansluiten bij mijn interesses spraken mij enorm aan. Hier moest ik natuurlijk meteen voor gaan!”

Het team voor mij

Tijdens haar eerste gesprek met Luc en Femke merkte Sylvia al meteen dat er een klik was. “Ik voelde me goed tijdens het gesprek. Er was ruimte voor humor en ik kon echt mezelf zijn. Dat vind ik persoonlijk erg belangrijk. Zij kunnen wel een goede indruk hebben van jou, maar als jij niet hetzelfde voelt bij de mensen aan de andere kant van de tafel, wordt het nog niks. Het tweede gesprek liep even vloeiend als het eerste. Ik wist het zeker: dit is het team voor mij!”

Weusthuis is anders

Naast dat het team van Weusthuis fijn is om in te werken, voelt Sylvia ook dat het team nog steeds volgens de ‘oude principes’ werkt. “We hebben alle tijd voor de klant, ongeacht de gekte op de huizenmarkt. Naarmate de woningmarkt gekker en gekker is geworden, zie je ook dat makelaars veel paniekvoetbal gaan spelen. Bezichtigingen worden korter, er is minder direct contact met potentiële kopers, er is geen tijd meer voor aftercare en ga zo maar door. Naar mijn idee is dat echt van de zotte! Mensen kopen niet iedere dag een huis, daarom wil je er als makelaar bij elke stap in het proces klaarstaan voor de klant. En dat betekent dat je de tijd neemt.” Sylvia vindt dat Weusthuis hier op het juiste moment voet bij stuk houdt. Ze gaan niet mee in de gekte en blijven hoogstaande service bieden. “Makelaars staan helaas al vaak bekend als louche types. Dat bevestigt deze gehaaste manier van werken alleen maar meer. Dat wil je toch niet?!”

De nieuwe makelaar

“Ik wil mijn uiterste best doen om het stigma dat nu op makelaars rust te doorbreken”, vertelt Sylvia. “We zijn niet allemaal gladde jongens, met dikke wagens en een arrogante houding. Zeker niet bij Weusthuis. Ik hoop tijdens mijn carrière bij Weusthuis echt dat vertrouwen bij mensen terug te winnen. Ze hoeven niet bang te zijn dat hun makelaar alleen maar grote praatjes heeft en ze vervolgens met een waslijst aan onvoorziene gebreken achterlaat. De aankoop van een huis is daar veel te spannend voor. Natuurlijk is het doorbreken van zo’n stigma niet in één dag gedaan, maar er elke dag bij stilstaan en proberen het probleem te verhelpen, is al een stap in de goede richting als je het mij vraagt.”

Persoonlijke ontwikkeling

Om dit nieuwe type makelaar te kunnen worden, moet Sylvia de komende tijd nog wel veel leren. “En dat is niet erg, want ik leer graag! Mijn opleiding tot makelaar duurt ongeveer 2 jaar. Hiervoor zal ik ook regelmatig meelopen met collega Leon op onze vestiging in Almelo. Hij kan mij de fijne kneepjes van het vak bijbrengen door zijn jarenlange ervaring.” Sylvia is intussen alweer de schoolbanken ingedoken voor de opleiding tot taxateur, zodat zij straks ook de taxaties voor haar rekening kan nemen. Na de opleiding tot makelaar en taxateur gaat Sylvia kijken of ze zich nog verder wil specialiseren in een bepaalde richting, bijv. nieuwbouw. “Maar dat is allemaal nog toekomstmuziek hoor. Ik wil eerst een steengoede makelaar worden en achterhalen in welke richting mijn verdere ambities liggen. Ik wil niet alleen dat mensen mij vertrouwen, maar ik wil ook op mijn eigen vaardigheden kunnen vertrouwen. Zodra ik dus volwaardig makelaar ben, kijk en leer ik graag verder. Het is fijn om te weten dat er bij Weusthuis ook voldoende ruimte is om door te groeien en je te specialiseren. Dat maakt me enthousiast voor de tijd die nog komen gaat!”

Droom jij ook van een toekomst binnen het mooie makelaarsvak? Kom dan eens langs voor een kop koffie.