Terug naar overzicht

Tips voor de Open Huizen Dag 2024

maart 2024

Zaterdag 6 april is het weer zover, de volgende editie van de NVM Open Huizen Dag staat dan namelijk op de kalender. Op deze dag worden deelnemende huizen opengesteld voor geïnteresseerde kopers, waardoor ze op een laagdrempelige en uitnodigende manier een huis kunnen bezichtigen. Voor zowel de verkopende partijen als voor de potentiële kopers zitten er voordelen aan de Open Huizen Dag, wij zetten ze voor je op een rijtje!

Een aantal tips voor de Open Huizen Dag


Voor verkopers

Waarom zou je als verkoper mee moeten doen aan de Open Huizen Dag? 5 redenen op een rijtje!

  1. Door de NVM en aangesloten makelaars wordt veel aandacht gevraagd voor deze dag. Bovendien wordt je huis extra gepromoot op Funda, dat deze dagen twee keer zoveel bezoek heeft als normaal!
  2. Je laat je huis op een laagdrempelige manier aan potentiële kopers zien voor een eerste indruk, ze hebben alle tijd om rond te kijken.
  3. Door de bezichtigingen op één dag te laten plaatsvinden, voorkom je dat je je woning meerdere malen ‘bezichtigingsklaar’ moet maken. Minder opruimen dus! ;)
  4. Na afloop kun je zien hoe jouw woning in de markt ligt, en kun je eventueel je woningpresentatie nog aanpassen in overleg met jouw makelaar!
  5. Uit onderzoek van de NVM blijkt dat bij huizen die meedoen met de Open Huizen Dag, drie maanden later 27% van die huizen zijn verkocht. Bij woningen die niet meedoen is dit ongeveer 15%


Voor kopers

  1. Bezichtigen op zaterdag, en niet op een doordeweekse dag waardoor je eerder vrij moet nemen om een huis te bekijken!
  2. Meerdere bezichtigingen mogelijk of een tweede keer ergens kijken
  3. Met meerdere mensen langskomen, neem de kinderen of je ouders mee?
  4. Plan je route, neem je wensenlijstje mee en maak aantekeningen na je bezichtiging. Zo houd je voor jezelf overzichtelijk wat je wel of niet mooi vond aan het huis dat je hebt bekeken.
  5. Tip van makelaar Marlou: “De Open Huizen Dag is het perfecte moment om met de verkopers in gesprek te gaan. Je kunt ze bijvoorbeeld vragen hoe de buurt is en of er leuke feestjes zijn!”


Zien we jou tijdens de Open Huizen Dag op zaterdag 6 april?