Terug naar overzicht

Een dag meekijken bij de binnendienst!

december 2023

Je hebt ze vast eens voorbij zien komen, onze vacatures voor een medewerker op de binnendienst. Maar wat doen zij nou eigenlijk? Waarmee vullen zij hun dag? En is het misschien ook iets voor jou? We nemen je graag mee in een dagje op de binnendienst bij de specialismen ‘Wonen’ en ‘Nieuwbouw’ binnen Weusthuis Makelaardij!

Binnendienst Wonen
Binnen Team Wonen komt het begeleiden bij de verkoop van een woning veel voor. Daarom kijken we een dagje mee met Miriam. Zij is medewerker op de binnendienst van Team Wonen.

9:00 uur - “Mijn dag begint met het openen van het kantoor en het controleren van mijn mailbox op dringende berichten. Er zijn een aantal aanvragen voor een bezichtiging binnengekomen, de potentiële kopers bel ik om een bezichtiging in te plannen. Verder ga ik een woning aanmelden op het platform van Funda en doorloop daarvoor de benodigde stappen. Tussendoor komen de eerste telefoontjes al binnen en plan ik een bezichtiging in, beantwoord ik een vraag over een woning die wij in de verkoop hebben en overleg ik met een collega over een agendapunt van morgen.”

10:45 uur - Inmiddels komt de makelaar voor wie Miriam de binnendienst zaken regelt terug aan kantoor, en heeft alweer de volgende afspraak: het tekenen van een koopovereenkomst met verkopers en kopers. “De koopovereenkomst heb ik gisteren al geprint en ik zorg ervoor dat deze klaar ligt om te tekenen. Ik ontvang beide partijen op kantoor en de makelaar neemt hen mee naar de spreekkamer voor de ondertekening van de koopovereenkomst.” “Zelf ga ik ondertussen verder met de voorbereiding van nog een nieuwe aanmelding. Vanochtend ontving ik namelijk de foto’s van de fotograaf, en die kan ik nu toe gaan voegen aan de presentatie. Ook maak ik de aanbiedingstekst voor deze woning gereed. Ik bel met de opdrachtgever en bespreek nog wat laatste zaken.”
Daarna is het tijd om even bij te praten met de makelaar en haar nog enkele vragen voor te leggen van een geïnteresseerde partij die zojuist heeft gebeld naar aanleiding van een bezichtiging. “De eerder getekende koopovereenkomst scan ik in en voeg ik toe aan het dossier. Daarna zorg ik ervoor dat beide partijen een digitale versie ontvangen.”

13:00 - Tijd voor lunch met collega’s!

13:30 uur - Voor de agenda van de volgende dag moet nog het een en ander klaargelegd worden. “Voor de bezichtigingen print ik brochures uit en voor een andere afspraak vraag ik documenten op zoals de kadastrale gegevens en het bestemmingsplan. Tussendoor check ik mijn mailbox en beantwoord weer enkele mailtjes en telefoontjes.”

15:30 uur - “Op Funda check ik de aanmelding van vanochtend, vanwege de verwerkingstijd duurt het even voordat de woning zichtbaar is op de website. Deze is gelukkig prima in orde! De eerste verzoeken voor bezichtigingen zijn zelfs al binnengekomen. Dit is een leuk bericht om vast door te geven aan de verkopers. Het nieuwe aanbod plaats ik ook meteen in de vitrine van ons kantoor.” De makelaar is voor afspraken buiten kantoor en belt tussendoor Miriam met het bericht dat één van de opdrachtgevers vanmiddag een bod heeft geaccepteerd. “Ik kan dan alvast de gegevens opvragen bij de kopers en stuur hen een mail. Ook zet ik meteen voor morgen het opmaken van de koopovereenkomst op mijn to-do list!”

17:30 uur - “De dag is weer voorbijgevlogen en het is tijd om af te gaan sluiten. Bedankt voor het meekijken met mijn dag!”

------------------------------------

Binnendienst Nieuwbouw
Voor een kijkje in het leven van een binnendienst medewerker van Team Nieuwbouw kijken we mee met Katja! Katja werkt sinds 2021 bij Weusthuis Makelaardij, en is medewerker op de binnendienst van Team Nieuwbouw.

9:00 uur - “Mijn dag begint vandaag met het doorlopen van de mailbox. Gisteren zijn er namelijk een concept koopovereenkomst en concept aanneemovereenkomst voor een nieuwbouwwoning verstuurd. Is hier reactie op? Zeker! Ook heb ik overleg met de nieuwbouwmakelaar over wat er allemaal moet gebeuren vandaag. Dit zet ik op mijn to-do lijst.”

10:30 uur – Na een kop koffie kunnen we verder met de volgende to do: het voorbereiden van een informatieavond voor de start verkoop van een nieuw project dat op de planning staat. “Hiervoor moet in samenwerking met andere partijen die aanwezig zullen zijn een presentatie worden gemaakt. Ook worden er informatiesetjes gemaakt, waarin de gegadigden alle ins en outs van het nieuwbouwproject kunnen vinden.”

12:30 uur – “Tijd voor pauze! Ook niet onbelangrijk ;)”

13:00 uur – Er moet een afspraak worden ingepland met een geïnteresseerde voor een kavel van een nieuwbouwproject. “Tijdens deze afspraak krijgt de aspirant-koper van onze nieuwbouwmakelaar alle informatie over het project waarin hij/zij geïnteresseerd is en over nieuwbouw in het algemeen. Hiervoor leg ik alvast alle stukken klaar voor de makelaar, zodat zij goed voorbereid op pad kan gaan en de aspirant-koper antwoord krijgt op alle vragen.”

15:15 uur – Er staat om 16:00 een afspraak gepland voor het tekenen van een koop- en aanneemovereenkomst. “Hiervoor leg ik alles klaar. Ik zorg ervoor dat de juiste stukken geprint worden en klaarliggen voor de makelaar. Na de afspraak zorg ik ervoor dat alles wordt gescand en naar de desbetreffende partijen wordt gestuurd.”

16:30 uur – Het laatste uur van de werkdag breekt aan. “Ik ga mijn mailbox nogmaals door en beantwoord alle binnengekomen e-mails. We hebben vorige week een nieuwbouwappartement verhuurd dat binnenkort wordt opgeleverd. De nieuwe huurder heeft nog een aantal vragen en deze beantwoord ik graag, zodat zij verder kunnen met de voorbereidingen voor de aanstaande verhuizing!”

17:30 uur – “Mijn werkdag zit erop! Bedankt voor het meekijken!”