Agrarisch makelaar

Kennis van agrarisch onroerend goed is een echt specialisme. Bij agrarisch- en landelijk vastgoed spelen grote complexe belangen, waaronder productierechten, mestquota, pacht etc. De beslissingen die je neemt zijn van invloed op jouw bedrijf en jouw woonsituatie. Is het nu een gunstig moment om jouw agrarische onderneming te staken en/of te verkopen? Onze makelaars hebben van oorsprong een agrarische achtergrond en daardoor weten zij wat er speelt binnen een agrarisch bedrijf. De agrarisch makelaar staat naast de ondernemer en geeft met een nuchtere kijk op zaken een objectief en transparant advies. Met behulp van dit advies kun jij de juiste keuzes maken. Ben je benieuwd naar de waarde van jouw grond? Weusthuis Makelaardij is de agrarisch taxateur waar jij naar op zoek bent. Onze agrarisch makelaars zijn je graag van dienst!


Waarom kiezen voor Weusthuis als agrarisch makelaar?

Diepgaande kennis van de agrarische markt

Weusthuis heeft jarenlange ervaring en expertise in de agrarische sector. We begrijpen de specifieke uitdagingen en kansen waar jij als agrarische ondernemer mee te maken hebt. Met onze diepgaande kennis van de markt kunnen we je voorzien van waardevol advies en begeleiding bij het nemen van belangrijke beslissingen met betrekking tot agrarisch vastgoed.

Uitgebreid netwerk

Een van de belangrijkste voordelen van het werken met Weusthuis is ons uitgebreide netwerk in de agrarische sector. We hebben de juiste contacten met boeren, investeerders, overheidsinstanties en andere belanghebbenden. Dit stelt ons in staat om potentiële kopers en verkopers te vinden die mogelijk geïnteresseerd zijn in jouw agrarisch vastgoed. Door ons netwerk effectief te benutten, kunnen we je helpen bij het vinden van de juiste partij om zaken mee te doen.

Persoonlijke begeleiding en advies op maat

Bij Weusthuis begrijpen we dat elke agrarische transactie uniek is. Daarom bieden we persoonlijke begeleiding en advies op maat aan onze klanten. We luisteren naar jouw specifieke behoeften en doelen en passen onze diensten dienovereenkomstig aan. Of je nu jouw boerderij wilt verkopen, een agrarisch bedrijf wilt kopen of een investering in de agrarische sector wilt doen, Weusthuis zal je bij elke stap ondersteunen.

Wij kunnen je als agrarisch makelaar van dienst zijn bij de volgende vraagstukken:

Je kiest voor Weusthuis als agrarisch makelaar omdat:

  • Verstand van agrarische en juridische zaken

  • Nuchtere blik en eerlijk advies

  • Begeleiding bij de aankoop of verkoop

  • Professionele taxatie

  • Groot netwerk


Weusthuis helpt u verder als agrarisch makelaar

Wil je de juiste beslissingen nemen met betrekking tot jouw agrarisch onroerend goed? Kies dan voor Weusthuis Makelaardij als jouw agrarisch makelaar. Onze makelaars hebben diepgaande kennis van de agrarische markt en begrijpen de complexe belangen die een rol spelen. Met ons uitgebreide netwerk kunnen wij potentiële kopers en verkopers vinden die geïnteresseerd zijn in jouw agrarisch vastgoed. Bovendien bieden wij persoonlijke begeleiding en advies op maat, zodat we kunnen voldoen aan jouw specifieke behoeften en doelen. Of het nu gaat om aankoop, verkoop, taxatie, pacht of andere agrarische vraagstukken, Weusthuis staat voor je klaar met verstand van zaken, een nuchtere blik en eerlijk advies. Maak gebruik van onze expertise en ons grote netwerk en neem vandaag nog contact met ons op!


Shape Neem contact op

Wij begeleiden het verkooptraject van begin tot eind

Verkoop

Jouw vastgoed verkopen doe je niet iedere dag. Ieder agrarisch onroerend goed is uniek en verdient zijn aandacht. De agrarische sector is altijd in beweging en een specialist is hierbij zeker nodig. Ook de fiscale en juridische aspecten zijn belangrijk in een mogelijk verkooptraject. Heb je plannen om jouw agrarisch onroerend goed te verkopen, dan komen wij geheel vrijblijvend langs om kennis met jou en jouw agrarisch onroerend goed te maken.

Wij nemen graag alle zorgen uit handen

Verhuur en pacht

Ook verhuur en pacht van agrarisch onroerend goed kan door ons verzorgd worden.
Onze makelaars zorgen ervoor dat alle juridische en administratieve zaken goed worden geregeld. Als verhuurder is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van je rechten en de mogelijke risico’s.

Wij begeleiden je graag bij het aankooptraject

Aankoop

Indien je voornemens bent agrarisch onroerend goed aan te kopen is het belangrijk om goed geadviseerd te worden. Onze makelaars hebben kennis van fiscale en juridische aspecten en begeleiden je graag in jouw aankooptraject.

Wij kunnen diverse taxaties voor je uitvoeren

Taxatie

Het taxeren van agrarisch onroerend goed is een specialisme. Bekendheid met wet- en regelgeving, bestemmingsplannen, sectorale kennis, enzovoort. Wat zijn de sterke en minder sterke punten van een bedrijf, wat zijn de verwachtingen in de sector en wie zijn mogelijke belanghebbenden? Als specialist in agrarisch onroerend goed is Weusthuis Makelaardij in staat de waarde van jouw bedrijf of perceel correct te taxeren.

Ruimtelijke kwaliteit in het landelijk gebied

Rood voor Rood

De beleidsregel Rood voor Rood is gericht op verbetering van de ruimtelijke kwaliteit van het landelijk gebied. Het komt erop neer dat provincies het platteland mooier willen maken. Dit gebeurt door bestemmingswijzigingen en de sloop van storende of niet passende bebouwing in het landschap. Om de kosten van de sloop en sanering te dekken, mag de aanvrager als tegenprestatie nieuwe bouwkavels realiseren of de bouwrechten verkopen. De nieuwe kavels moeten landschappelijk ingepast worden. Voorheen waren de procedures ingewikkeld en kostte het veel tijd, vaak jaren. Nu veel gemeenten eigen beleid hebben gemaakt, binnen de door de provincies vastgestelde kaders, zijn die procedures aanzienlijk korter en eenvoudiger.

Conflictbemiddeling

Agrarische mediation

Mediation is een manier van conflictbemiddeling. Bij mediation wordt de oplossing door partijen zelf bepaald. Wij kiezen geen partij, blijven onafhankelijk en nemen geen beslissingen. De gesprekken hebben een informeel, vertrouwelijk karakter en vinden plaats op vrijwillige basis. Daardoor wordt de oplossing gedragen door beide partijen en ook nageleefd. Het is een win-win situatie. De relatie kan op een goede manier in stand blijven en er worden veel kosten, tijd en negatieve energie bespaard. Bij een geslaagde mediation winnen beide partijen.

Veel verzekeringsmaatschappijen vergoeden tegenwoordig de kosten van mediation. Niet heel vreemd, aangezien mediation doorgaans voordeliger is dan het voeren van een rechtszaak. Informeer daarom bij jouw rechtsbijstandverzekering.

Overtuigd! Of toch nog vragen?

Vul dan onderstaand formulier in.

Actueel

  • 8.8 gemiddelde klantbeoordeling
  • 13 objecten afgelopen maand verkocht
  • 11 objecten in aanmelding
  • 169 objecten in ons aanbod
Like ons op Facebook Volg ons op Instagram