Verhuurmakelaar

Ben jij geïnteresseerd in (tijdelijke) verhuur van jouw eigen woning? Maak dan gebruik van een makelaar om de verhuur van je woning te regelen.

Onze verhuurmakelaars zorgen ervoor dat alle juridische en administratieve zaken goed worden geregeld. Als verhuurder is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van je rechten en de mogelijke risico’s. De wet biedt diverse contractmogelijkheden bij de verhuur van jouw onroerend goed. Een makelaar gericht op verhuur kan jou goed informeren en aan de hand daarvan kun je samen de beste keuze maken over de verhuur van jouw woning of pand.

Waarom heb je een verhuurmakelaar nodig?

  • Door onze lokale marktkennis kunnen wij de juiste prijs voor jouw woning vaststellen
  • Wij hebben de tools om jouw pand onder de aandacht te brengen
  • Wij vinden de juiste huurder voor jou, wij screenen kandidaten vóór de bezichtiging
  • Wij zorgen voor een waterdicht huurcontract, gestaafd door onze juridische dienst
Shape Neem contact op

Kennismaking

Tijdens het kennismakingsgesprek inventariseren wij jouw wensen en geven wij jou aan waar wij je mee kunnen helpen. Weusthuis Makelaardij heeft jarenlange ervaring in de verhuur van zowel woningen als bedrijfspanden. Samen met jou, bekijken wij het object en bespreken de mogelijkheden.

In verhuur name

Wij analyseren de plaatselijke markt en helpen jou bij het vaststellen van de juiste huurprijs. Jij geeft aan wie jouw ideale huurder zou kunnen zijn en aan de hand daarvan zoeken wij naar geschikte kandidaten.

Aanmelden van de woning

Onze professionele fotograaf maakt foto’s van het object en vervolgens wordt het object aangemeld in de ons ter beschikking staande systemen. De woningzoekenden in ons netwerk worden als eerste op de hoogte gebracht van het nieuwste huuraanbod. Het object wordt tevens geplaatst op verschillende marketingkanalen zoals onze website, Funda en onze social media kanalen.

Uitnodiging kandidaten

Wanneer zich meerdere aspirant huurders melden, dan selecteren wij samen met jou de meest geschikte kandidaten. Deze moeten alvorens een bezichtiging in te plannen het inschrijfformulier huurwoning compleet ingevuld aanleveren. De huurders die serieuze belangstelling hebben en die voldoen aan jouw eisen worden uitgenodigd voor een bezichtiging. Vervolgens vindt er een kennismakingsgesprek plaats en beslis jij welke kandidaten het beste bij jou passen.

Bezichtigingen

Wij maken een afspraak met de aspirant huurders voor een bezichtiging! Na de bezichtiging houden wij jou op de hoogte van de ontwikkelingen. Ook houden wij contact met de potentiële huurders, zodat beide partijen op de hoogte blijven van de actuele status. Onze makelaars informeren en adviseren je gedurende het gehele verhuurtraject.

Ondertekenen van de huurovereenkomst

Nadat verhuurder en huurder overeenstemming hebben bereikt, wordt de huurovereenkomst opgesteld. Hierin worden alle juiste en relevante juridische clausules opgenomen. Onze makelaars zijn gecertificeerd en hebben verstand van zaken. Zo kom je nooit voor verassingen te staan.

Oplevering

Nadat het contract is getekend vindt de eindinspectie en de sleuteloverdracht plaats. Heeft de huurder een verhuisaanhanger nodig? Wij hebben een Weusthuis aanhanger staan die de huurder kosteloos mag gebruiken.

Overtuigd! Of toch nog vragen?

Vul dan onderstaand formulier in.