Verhuurmakelaar

Bent u geïnteresseerd in (tijdelijke) verhuur van uw eigen woning? Maak dan gebruik van een makelaar om de verhuur van uw woning te regelen.

Onze verhuurmakelaars zorgen ervoor dat alle juridische en administratieve zaken goed worden geregeld. Als verhuurder is het belangrijk dat u goed op de hoogte bent van uw rechten en de mogelijke risico’s. De wet biedt diverse contractmogelijkheden bij de verhuur van uw onroerend goed. Een makelaar gericht op verhuur kan u goed informeren en aan de hand daarvan kunt u samen de beste keuze maken over de verhuur van uw woning of pand.

Waarom heeft u een verhuurmakelaar nodig?

  • Door onze lokale marktkennis kunnen wij de juiste prijs voor uw woning vaststellen
  • Wij hebben de tools om uw pand onder de aandacht te brengen
  • Wij vinden de juiste huurder voor u, wij screenen kandidaten vóór de bezichtiging
  • Wij zorgen voor een waterdicht huurcontract, gestaafd door onze juridische dienst
Neem contact op

Kennismaking

Tijdens het kennismakingsgesprek inventariseren wij uw wensen en geven wij u aan waar wij u mee kunnen helpen. Weusthuis Makelaardij heeft jarenlange ervaring in de verhuur van zowel woningen als bedrijfspanden. Samen met u, bekijken wij het object en bespreken de mogelijkheden.

In verhuur name

Wij analyseren de plaatselijke markt en helpen u bij het vaststellen van de juiste huurprijs. U geeft aan wie uw ideale huurder zou kunnen zijn en aan de hand daarvan zoeken wij naar geschikte kandidaten.

Aanmelden van de woning

Onze professionele fotograaf maakt foto’s van het object en vervolgens wordt het object aangemeld in de ons ter beschikking staande systemen. De woningzoekenden in ons netwerk worden als eerste op de hoogte gebracht van het nieuwste huuraanbod. Het object wordt tevens geplaatst op verschillende marketingkanalen zoals onze website, Funda en onze social media kanalen.

Uitnodiging kandidaten

Wanneer zich meerdere aspirant huurders melden, dan selecteren wij samen met u de meest geschikte kandidaten. Deze moeten alvorens een bezichtiging in te plannen het inschrijfformulier huurwoning compleet ingevuld aanleveren. De huurders die serieuze belangstelling hebben en die voldoen aan uw eisen worden uitgenodigd voor een bezichtiging. Vervolgens vindt er een kennismakingsgesprek plaats en beslist u welke kandidaten het beste bij u passen.

Bezichtigingen

Wij maken een afspraak met de aspirant huurders voor een bezichtiging! Na de bezichtiging houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen. Ook houden wij contact met de potentiële huurders, zodat beide partijen op de hoogte blijven van de actuele status. Onze makelaars informeren en adviseren u gedurende het gehele verhuurtraject.

Ondertekenen van de huurovereenkomst

Nadat verhuurder en huurder overeenstemming hebben bereikt, wordt de huurovereenkomst opgesteld. Hierin worden alle juiste en relevante juridische clausules opgenomen. Onze makelaars zijn gecertificeerd en hebben verstand van zaken. Zo komt u nooit voor verassingen te staan.

Oplevering

Nadat het contract is getekend vindt de eindinspectie en de sleuteloverdracht plaats. Heeft de huurder een verhuisaanhanger nodig? Wij hebben een Weusthuis aanhanger staan die de huurder kosteloos mag gebruiken.

Overtuigd! Of toch nog vragen?

Vul dan onderstaand formulier in.