Enschede,
Vanekerhoekweg 50 

€ 945.000 k.k.

Altijd al gedroomd van wonen op een unieke locatie? Dan is dit verborgen pareltje iets voor jou!

Over dit object

Delen via

Verscholen in het groen nabij de nieuwbouwwijk "'t Vaneker'' bieden wij dit prachtige object aan. Het is de plek die de perfecte combinatie vormt van een groene omgeving en van wonen aan de rand van de stad. In deze natuurrijke omgeving vind je rust en ruimte, maar ben je ook binnen no time in het hartje van Enschede. Geloof het of niet, op deze locatie komt alles samen.

Hartelijk welkom in het ''Huuskeshook''. Het erf van maar liefst 9.147 m² heeft haar naam te danken aan de 3 voormalige boerderijen die in een driehoek met elkaar verbonden stonden. De verbondenheid met de buurt en het stukje ''noaberschap'' staat nog steeds hoog in het vaandel. Op het erf bevindt zich een traditioneel gebouwd woonhuis, een ruim bijgebouw met werkplaats en vliering en diverse bijgebouwen ten behoeve van het houden van kippen.

Het bos, gelegen op het huisperceel, is omstreeks de jaren '70 aangeplant en voorziet het erf van een connectie tussen privacy en de verbondenheid met de natuur. Het bos is door de jaren heen fraai onderhouden en heeft ook meer dynamiek gekregen door het aanleggen van de vijver rond het jaar 1979. Midden de jaren '90 is het bos opnieuw aangeplant en zijn er meerdere beuken geplant. Dit resulteert in hoe het bos er vandaag de dag bij staat. Een fraai, goed onderhouden bos met vijver waar een grote diversiteit van flora en fauna zich heeft genesteld. Zie jij jezelf al zitten op het bankje aan de rand van het water, kijkend over jouw eigen vijver in jouw eigen bos?


Begane grond
Via de entree betreden we de woning en bereiken we een ruime centrale hal. De hal geeft toegang tot een ruime slaapkamer met vaste kastenwand, keuken met een 4-pits gasfornuis, afzuigkap en koelkast. De keuken is in 2005 voorzien van kunststofkozijnen met houtnerf en HR++ glas. Vanuit de keuken is de aangrenzende woonkamer te bereiken. De woonkamer is voorzien van een sfeervolle houtkachel met schouw, nette parketvloer en geniet veel lichtinval door de grote raampartijen aan de voorzijde van de woning.

Daarnaast is vanuit de hal een toiletruimte, badkamer, technische ruimte en trapopgang naar de eerste verdieping te bereiken.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping zijn 3 slaapkamers gesitueerd en bevindt zich een toiletruimte. Aan opbergruimte is geen gebrek, alle slaapkamers zijn voorzien van voldoende opbergruimte door middel van vaste kasten en ruimte achter de knieschotten.

Tweede verdieping
Vanuit de toiletruimte op de eerste verdieping is de bergzolder te bereiken. Deze is niet toegankelijk.

Bijgebouw
Het bijgebouw is een ruime schuur met een later aangebouwde garage. De schuur bevat een op zand gestorte betonvloer en bevat een kanteldeur. De schuur is voorzien van krachtstroom en wateraansluiting. Met een vaste trap is de houten zolder te bereiken, daar waar een volière is gemaakt voor het houden van duiven. De houten verdiepingsvloer van het bijgebouw is volledig bevloerd.

De aangebouwde garage is voorzien van een betonvloer op zand met een spouw gemetselde muur. De garage is voorzien van 2 kanteldeuren en is uitermate geschikt als opslaglocatie.

Buiten
Naast al het groen heeft de tuin nog meer te bieden. Het prieeltje is mooi gesitueerd op het erf en voorziet in een prachtig uitzicht 'in het groen'. Daarnaast zijn er 2 kippenhokken aanwezig en een overkapping welke uitstekend kan functioneren als stallingsruimte.

Tevens is er de mogelijkheid een stuk bos van 5.100 m² bij te kopen. Dit perceel is gelegen op de T-splitsing Hegeboerweg / Vanekerhoekweg. Het bos is ruim opgezet en geeft voldoende ruimte om daar eiken, beuken en berken te laten groeien.


Bijzonderheden

 • Bouwjaar 1884 (door de jaren heen verbouwd)
 • Woonoppervlak ca. 125 m²
 • Perceeloppervlak 9.147 m²
 • Optioneel is er nog 5.100 m² bos bij te kopen
 • Inhoud ca. 531 m³
 • Verwarming en warmwater middels HR-combiketel: Remeha Quinta (2004)
 • Energielabel: F
 • Prachtige, unieke en groene locatie nabij het centrum van Enschede
 • Een grote diversiteit flora en fauna in het bos met eigen vijver
 • De woning is niet aangesloten op gemeentelijk riool, het is aangesloten op een beerput
 • Aanvaarding in overleg
 • Bij koop is een waarborgsom/bankgarantie vereist van 10% van de koopsom
 • In de koopovereenkomst wordt een ouderdomsclausule en niet-zelf-bewoningsclausule opgenomen

Bekijk alle media op je gemak

Robbin Groeneveld

 • Register Makelaar | Register Taxateur

Interesse? Of toch nog vragen?

Vul dan onderstaand formulier in.

Op zoek naar een bepaald object?

Schrijf je in als woningzoekende en blijf op de hoogte van nieuw aanbod.