Beuningen,
Stroothuizerweg 43 45

€ 1.050.000 k.k.

Op een idyllische plek te midden van het Twentse landschap is verscholen achter machtige eiken dit voormalige en omvangrijke agrarische erf met een diversiteit aan mogelijkheden.

Over dit object

Delen via

Een erf dat bijzonder vrij is gesitueerd, omgeven door een prachtig landschap met een robuuste natuur, een hoge biodiversiteit en waardevolle landschapselementen. Dit object is gelegen aan de flanken van de Duitse grens op circa 3 kilometer van het dorp Denekamp en de Duitse stad Nordhorn.

In deze oase van rust is op een perceel van ruim 1,5 hectare een imposant erf aanwezig met twee bedrijfswoningen. Deze bedrijfswoningen stammen uit het jaar 1969 en het jaar 1989. Op het erf is daarnaast aanwezig een voormalige boerderij, een ligboxenstal uit 1977 dat in 2004 is uitgebouwd, een uitgebouwde kapschuur en diverse kleinere opstallen waaronder een garage. Deze opstallen beslaan in totaliteit een bebouwd oppervlak van circa 2.840 m². Dit object kan wellicht die specifieke woonwens vervullen. Het creëren van een woonomgeving voor jezelf en bijvoorbeeld één van de kinderen, met ieder zijn eigen woonomgeving, is hier dus mogelijk. Daarnaast bieden de bijgebouwen uiteenlopende mogelijkheden voor het runnen van een bedrijf aan huis. Met recht een heel fijn erf waar uiteenlopende activiteiten dus mogelijk zijn binnen de geldende Enkelbestemming Agrarisch - Agrarisch bedrijf.

Het erf ligt volkomen rustig en sereen in een groene omgeving, en ontsloten door de Stroothuizerweg die na het naderen van het oprit van dit object overgaat in een zandweg. Het geheel wordt omringd door cultuurgrond omsloten door houtwallen met goede zichtlijnen, maar tegelijkertijd is er een fijne besloten sfeer aanwezig. Wanneer de oprijlaan is bereikt betreedt men het erf dat beschikt over meer dan voldoende erfverharding. Aan de achterzijde van het erf zijn nog vier kuilplaten aanwezig en is de Vrijdijk met de Duitse landsgrens op circa 50 meter gelegen.

De bereikbaarheid van het object is als goed te kwalificeren. Met de auto is in vijf minuten het dorp Denekamp te bereiken, waar supermarkten, horeca en bovenal gezellige terrassen aanwezig zijn. De autosnelweg A1 is met de auto in 10 minuten bereikbaar.

De mogelijkheden zijn eindeloos, zeker als je de ruimte krijgt zoals op deze locatie aan het einde van de Stroothuizerweg. Er is maar één manier om dat te ontdekken. Dat is met een bezoek, zodat je met eigen ogen de vele mogelijkheden en de karakteristieke plek kunt ervaren. Onze specialisten staan graag voor jouw klaar.

Bedrijfswoning nr. 45

Indeling

Begane grond
Overdekte entree aan de voorzijde met toegang naar de hal. De hal is ruim van opzet en voorziet in een garderobenis, meterkast, trapopgang naar eerste verdieping, degelijke gestorte kelder en toegang naar zowel de woonkamer en keuken. De woonkeuken is voldoende ruim opgezet waardoor hier plaats is aan een eethoek met minimaal 6 stoelen en is een inbouwkeuken in hoekopstelling geplaatst. Deze inbouwkeuken, die is uitgevoerd in massief eiken, is uitgerust met een RVS-spoelbak, 4-pits gaskookplaat, oven, afzuigkap, koelkast en is afgewerkt met een traditioneel betegeld werkblad. De keuken is de centrale ruimte op de begane grond en biedt toegang naar een hobby-/werkkamer, woonkamer en berging. De woonkamer is aan de voorzijde gesitueerd en voorziet in een schuifpui met toegang naar het overdekte terras met prachtig uitzicht over de Twentse landerijen. In de woonkamer is een rookkanaal aanwezig en is zowel plaats aan een zit en eethoek. De berging is voorzien van drie vaste kasten, opstelplaats voor wasmachine en droger, toiletruimte en toegangsdeur naar de oprit met carport.

Eerste verdieping
Overloop met toegang naar vier slaapkamers waarvan de masterbedroom is voorzien van drie vaste kasten en toegang biedt tot de stookruimte met opstelplaats voor CV ketel. Vanuit de overloop is tevens toegang tot een opbergkast en de badkamer met dakkapel en voorzien van een wastafel, toilet, ligbad en douchehoek.

Tweede verdieping
Middels een vlizotrap te bereiken geïsoleerde bergzolder.

Bijzonderheden
* Bouwjaar 1989
* Woonoppervlak ca. 159 m²
* Inhoud ca. 565 m³
* Verwarming en warmwater middels HR-combiketel: Intergas HR ECO 36 uit 2020
* Energielabel: C
* Staat van onderhoud: redelijk / goed
* Deze bedrijfswoning wordt leeg en ontruimd opgeleverd
* Voorzien van een overdekte overkapping en carport

Bedrijfswoning nr. 43

Indeling

Begane grond

Het woonhuis is aan de voorzijde te betreden waar je uitkomt in de hal met vaste kast, trapopgang naar de eerste verdieping en provisiekelder onder de trap. De woonkamer is te bereiken vanuit de hal. De naastgelegen keuken geniet veel lichtinval door de grote raampartijen. Via de keuken is toegang naar de berging met toegangsdeur naar buiten en een doorloop naar de aangrenzende voormalige boerderij.

Eerste verdieping
Overloop, toiletruimte en toegang naar vier slaapkamers allen voorzien van vaste kasten.

Tweede verdieping
Middels een vlizotrap te bereiken bergzolder.

Bijzonderheden
* Bouwjaar 1969
* Woonoppervlak ca. 139 m²
* Inhoud ca. 551 m³
* Geen centrale verwarming aanwezig
* Energielabel: G
* Staat van onderhoud: slecht
* Deze bedrijfswoning wordt opgeleverd in de huidige staat incl. de aanwezig roerende zaken
* Voorzien van asbest dakbeschot

Bijgebouwen

Voormalige boerderij
De voormalige boerderij is inpandig bereikbaar vanuit de bedrijfswoning en beschikt over een afmeting van circa 10,7 x 20,2 meter en beslaat daarmee een oppervlak van totaal circa 216 m². Dit bijgebouw is constructief opgebouwd uit eiken gebintwerk met steens metselwerk en in het verleden voorzien van kunststof kozijnen. De vloer bestaat deels uit een betonvloer op zand gestort en deels een mestkelder. De kapconstructie bestaat uit een onbeschoten kap met dennensporen en gedekt met dakpannen.

Uitgebouwde kapschuur-/loods
De uitgebouwde kapschuur, welke voorheen deels in gebruik was als werkplaats, is voorzien van een betonvloer gestort op zand. Dit bijgebouw is steens opgemetseld en nageïsoleerd met Dupanel. De aangrenzende open loods is voorzien van gebakken klinkerbestrating en eiken gebinten met stalen vakwerkspanten. Het dak is uitgerust met asbest golfplaten. De aangebouwde kapschuur is voorzien van betonklinkers en stelconplaten en constructief opgebouwd met stalen spanten, houten gordingen en gedekt met asbestvrije golfplaten. De gevels zijn bekleed met damwandprofiel platen. Het gehele bijgebouw beslaat een oppervlak van circa 481 m².

Garage
De dubbele garagebox is voorzien van stalen deuren en biedt plaats aan twee auto's. De garage is in spouw opgemetseld en is voorzien van asbesthoudende golfplaten. De garagebox beslaat een oppervlakte van circa 56 m².

Dubbele ligboxenstal
De dubbele ligboxenstal is zeer omvangrijk en telt in totaliteit een oppervlak van circa 2.066 m² en bestaat uit twee schuren. Het eerste deel is gebouwd in 1977 en het tweede deel is in 2004 aan de achterzijde aangebouwd. Beide schuren zijn constructief opgebouwd met stalen spanten voorzien van houten gordingen en opgemetseld met spouwmuren. De schuur 1977 is voorzien van asbesthoudende golfplaten. De schuur uit 2004 is voorzien van geïsoleerde sandwichdakplaten. De ligboxenstal is deels onderkelderd en telt circa 170 ligboxen.

Erfverharding
Het object heeft naast de agrarische opstallen een viertal kuilplaten welke zijn verhard met betontegels en H-klinkers. Een van de kuilplaten is voorzien van sleufsilowanden.

Algemene bijzonderheden
* Totaal perceeloppervlak circa 15.690 m²
* Door de aanwezigheid van diverse opstallen is het inzetbaar voor uiteenlopende doeleinden
* Rustgevende en vrije ligging in het buitengebied van Beuningen
* Het object is aangesloten op het gemeentelijk riool en glasvezelaansluiting
* Het object beschikt over een Enkelbestemming Agrarisch - Agrarisch bedrijf
* Asbestinventarisatie, grondwateronderzoek, verkennend bodemonderzoek, erfwateringsonderzoek en grondwateronderzoek reeds aanwezig
* Aanvaarding in overleg
* Verkoop conform verkoopbeleid van de Provincie Overijssel, voor meer informatie neem contact met ons op
* In de koopovereenkomst wordt een niet-zelf-bewoningsclausule en asbestclausule opgenomen

Wil je meer informatie over de mogelijkheden en het bestemmingsplan, neem dan contact met ons op.

Jouw makelaar voor dit object: Robbin Groeneveld

Bekijk alle media op je gemak

Robbin Groeneveld

  • Register Makelaar | Register Taxateur

Interesse? Of toch nog vragen?

Vul dan onderstaand formulier in.

Op zoek naar een bepaald object?

Schrijf je in als woningzoekende en blijf op de hoogte van nieuw aanbod.