Beuningen,
Paandersdijk 9 

€ 1.095.000 k.k.

Hartelijk welkom op erve 'De Scholten'. Een voormalig 'lös hoes' met een monumentale tweekapsboerderij en (monumentale) bijgebouwen.

Over dit object

Delen via

Een unieke kans doet zich voor om een stukje Twentse geschiedenis te bezitten in het prachtige, idyllische en glooiende Twentse landschap. Deze boerderij is tot gemeentelijk monument uitgeroepen en heeft haar wortels vanaf de middeleeuwen hier gevestigd.

We gaan terug naar het jaar 1684, dat is het jaar wanneer er voor het eerst in de oude markeregisters wordt gesproken over 'De Schultenhof', de voormalige benaming van het erf. Het betreft een verslag van een markevergadering. Het erf speelde in de middeleeuwen een centrale rol in het gebied als plek waar werd vergaderd over diverse thema's zoals het onderhoud van de Beuninger brug, houtkap en het bouwen van huizen. Vanaf het jaar 1900 werd er traditioneel geboerd hoe men het vandaag de dag ook kent. Door de jaren heen is de boerderij verbouwd en gerenoveerd maar is de authenticiteit bewaard gebleven. Een aantal originele details zoals het eiken gebintwerk, traditioneel metselwerk, niendeuren en zaagtanden als verfraaiing in de overgang van het gevelmetselwerk naar de houten topgevels zijn onderdeel van de traditionele bouw.

Het object wordt ontsloten en gesplitst door de Paandersdijk. De boerderij is omgeven door cultuurgronden en fraaie houtopstanden. Ook fiets- en wandelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, de omgeving is uitermate geschikt voor fiets- en wandeltochten door het prachtige Twentse landschap. Voor de dagelijkse voorzieningen zijn de dorpen Beuningen en Denekamp binnen no-time te bereiken, of je nu op zoek bent naar een supermarkt of een gezellig terras om heerlijk tot rust te komen: deze omgeving heeft het allemaal.

Kortom, een prachtige locatie en tevens een plek met een rijke historie. Benieuwd naar de mogelijkheden? Schroom niet en neem contact met ons op, onze specialisten staan graag voor jouw klaar.

Indeling
We betreden de woning achterom, we zijn immers in Twente. Via de entree komen we terecht in de hal waaruit meerdere vertrekken van de woonboerderij te bereiken zijn. De hal is voorzien van een fraaie glas-in-lood partij. Vanuit de centrale hal is tevens de voormalige voorkamer met de in het oog springende tegelwand te bereiken. De geschilderde tegels stammen uit de jaren 1400/1500 na christus en vertellen het Bijbelse verhaal van het nieuwe en oude testament. Ook in de voorkamer zijn diverse glas-in-lood raampartijen, daarnaast beschikt de voorkamer over een fraaie granito vloer. De aangrenzende slaapkamer is voorzien van vaste kasten en een doorloop naar de badkamer. De badkamer is voorzien van een douchecabine, toilet, een wastafel met dubbele kraan en een designradiator. De badkamer, slaapkamer en wasruimte zijn voorzien van vloerverwarming.

De deel is van oudsher de plaats waar het vee werd gehouden, ook dit vertrek heeft zijn authenticiteit behouden. De geschilderde tegels, zoals in de voorkamer, komen hier terug en geven de deel een fraai aangezicht. De deel is in eikengebintwerk opgetrokken en geniet een fraaie Bentheimer zandsteenvloer. Vanuit de deel zijn diverse opkamers te bereiken welke voorheen dienden als opslagruimte en als slaapruimte voor de knecht des huizes.

Bijgebouwen

Wagenloods (monumentaal)
De traditionele wagenloods is gedeeltelijk opgetrokken met damwand en is voorzien van een schuifdeur. De schuur beschikt over een houten constructie en is met pannen gedekt. De oppervlakte van de schuur bedraagt: ca. 270 m².

Hoge vakwerkschuur (monumentaal)
De schuur betreft een zeer fraaie vakwerkschuur waarvan het gebintwerk zich in goede staat bevindt. De schuur is met pannen gedekt, waarvan enkele ontbreken. De vloer is van zand. De totale omvang van de hoge vakwerkschuur is ca. 280 m².

Kleine schuur / garage
De kleine schuur is steens opgetrokken en verkeerd bouwkundig in een redelijke staat. Het gebouw is voorzien van OVH-dakpannen en is ca. 48 m² groot.

Jonge werktuigenloods
De werktuigenloods is recent gebouwd en verkeerd in goede staat. De werktuigenloods is met damwand opgetrokken op een stenen voet, is voorzien van een stalen spant constructie en is met asbestvrije golfplaten gedekt. De totale grootte van de werktuigenloods is ca. 375 m².

Ligboxenstal
De ligboxenstal is in 1973 gebouwd en verkeert momenteel in matige staat. Het betreft een stal welke spouw opgetrokken is. De stal is voorzien van een gelamineerde spantenconstructie en bevat asbesthoudende golfplaten. De ligboxenstal is ca. 855 m² groot.

Sleufsilo’s
Het voormalige agrarische bedrijf beschikt over 3 sleufsilo’s. Die zijn per stuk ca. 60 meter lang en 9 meter breed.

Mestsilo
De mestsilo heeft een geschatte oppervlakte van ca. 325 m². De hoeveelheid m³ mestopslag is niet bekend.

Voormalige varken/melkstal (monumentaal)
De voormalige varken- en melkstal is voorzien van een mestkelder en is in steens metselwerk opgetrokken. De stal beschikt over een houten zoldervloer en heeft betonnen stalramen. De stal is met OVH-dakpannen gedekt. De totale omvang van de stal is ca. 218 m².

Kippenhok (monumentaal)
Het voormalige kippenhok is voorzien van een verharde vloer middels H-klinkers. Het gebouw is bouwkundig in matige staat. De omvang van het kippenhok is ca. 48 m².

Wil je meer informatie over de mogelijkheden en het bestemmingsplan, neem dan contact met ons op.

Bijzonderheden

 • Totaal perceel oppervlak: circa 18.870 m²
 • Woonoppervlak ca. 153 m²
 • Inhoud ca. 3.545 m³
 • Rustgevende en vrije ligging in het buitengebied van Beuningen
 • Een unieke mogelijkheid om een stukje Twentse geschiedenis in uw eigendom te krijgen
 • Door de aanwezigheid van diverse opstallen is het inzetbaar voor uiteenlopende doeleinden
 • Het object beschikt over een Enkelbestemming Agrarisch - Agrarisch bedrijf
 • Verwarming en warmwater middels HR-combiketel: Bosch HR Combi - bouwjaar: 2011
 • Aanvaarding in overleg
 • Verkoop conform verkoopbeleid van de Provincie Overijssel
 • In de koopovereenkomst wordt een ouderdomsclausule en niet-zelf-bewoningsclausule opgenomen

Bekijk alle media op je gemak

Robbin Groeneveld

 • Register Makelaar | Register Taxateur

Interesse? Of toch nog vragen?

Vul dan onderstaand formulier in.

Op zoek naar een bepaald object?

Schrijf je in als woningzoekende en blijf op de hoogte van nieuw aanbod.