Nieuws

Lees onze blogs

Op deze pagina leest u het laatste nieuws over Weusthuis Makelaardij en blogs over actuele onderwerpen en ontwikkelingen in de woningmarkt.

28 september 2020

Help! Je bent op zoek naar je eerste koopwoning… maar hebt geen idee waar je moet beginnen. Hoe zit het met de financiën? Wat zijn de beste zoeksites? Wat wil je eigenlijk precies? Het zijn vragen waar veel starters tegenaan lopen. In de huidige huizenmarkt is het vinden van jouw droomwoning ook geen gemakkelijke taak. Om het voor deze groep wat gemakkelijker te maken organiseert het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) dit jaar voor het eerst de Week van de Starter. En daaraan doen wij als Weusthuis graag mee! Daarom staat deze week ook bij ons in het teken van starters op de woningmarkt. Ben jij een starter die op zoek is naar een koopwoning? In dit artikel zetten we alle stappen voor je op een rijtje. Van het bepalen van je budget tot aan de laatste krabbel!


Lees verder

28 augustus 2020

Een huis verkopen in deze tijd? Een koud kunstje, zul je misschien denken. En misschien heb je ook wel gelijk. Maar de kunst zit ‘m in het óptimaal verkopen. Soms betekent dat de hoogste prijs, soms de beste voorwaarden of timing. Wij helpen je daar graag bij, van de eerste voorbereiding tot de laatste krabbel. En eigenlijk durf ik wel te zeggen dat wij ons daarin dubbel en dwars terug verdienen. Waarom? Ik neem je graag mee in het hele verkooptraject!

Lees verder

14 juli 2020

De vakantieperiode staat voor de deur! Al ziet die er dit jaar misschien wat anders uit dan je zou willen. Verruil jij je twee weken Zuid-Europa voor een verblijf in costa del tuin? Niet getreurd, ook dan kun je van je vakantie een toptijd maken in onze mooie regio. Of het nou is met je gezin of met vrienden. Bij Weusthuis zijn we #thuisintwente en inspireren we je graag voor een coronaproof vakantie rondom je eigen huis!

Lees verder

30 juni 2020

Frank Visschedijk, fotograaf van Weusthuis Makelaardij

Groot, klein, in het buitengebied of in een flat, oud, gerenoveerd of juist helemaal nieuw: ik heb in de 35 jaar als fotograaf al heel wat woningen op beeld mogen zetten. Fotografie is een mooi vak. Het draait om echtheid en oog voor detail.

Lees verder

8 juni 2020

Tom en Sandra kochten een nieuwe woning in Losser en verkochten hun oude woning… aan Yannick en Mandy! Weusthuis begeleidde beide stellen in de koop én verkoop. Ondanks deze gekke tijd ging dat bijzonder snel. Wij spraken de stellen over hun ervaring in het proces.

Lees verder

22 april 2020

Door Robbin Groeneveld, Kandidaat Register Makelaar Taxateur

Als we de media moeten geloven zitten we momenteel in een grote crisis, ook in de woningmarkt. Toch kijken wij daar niet zo tegenaan. Begrijp me niet verkeerd, want het is heel vervelend wat er allemaal gebeurt en we leven mee met alle bedrijven en mensen die het zwaar hebben. Maar we merken ook dat de woningmarkt nog steeds erg druk is. De krapte in het aanbod is onveranderd en de vraag naar woningen blijft. Mensen denken juist nu na over hun huis. Voldoet het nog wel aan mijn wensen? En hoewel het qua maatregelen even anders is om in deze tijd een huis te (ver)kopen, is onze dienstverlening hetzelfde. Wij ontzorgen je optimaal in het proces van kopen of verkopen!

Lees verder