Terug naar overzicht

Van een bijzonder 2020 naar een beter 2021

29 december 2020

Nog een paar dagen en dan is 2021 een feit. Het was voor iedereen een jaar dat we niet snel zullen vergeten. Ook voor mij en mijn collega’s. Samen met jou blik ik terug op Weusthuis’ 2020. Lees je mee?

Het jaar begon voor ons positief. We hadden 2019 goed afgesloten en gingen op dezelfde voet het nieuwe jaar in. Ook besloten we dat we op communicatief vlak meer zichtbaar wilden zijn. We zijn al heel wat jaren een bekende makelaar in Twente… en dit wilden we meer uitdragen. Op social media (Facebook, Instagram en LinkedIn) laten we nu niet alleen meer onze woningen zien, maar ook hoe we #thuisintwente zijn. We vertellen over ons bedrijf, brengen collega’s aan het woord - zoals nu ;-) - en vertellen je meer over de omgeving. Niet alleen offline, maar ook online staan we dicht bij de mensen.

Zelf ziek

Over dicht bij de mensen staan gesproken… dat werd vanaf maart wel even anders natuurlijk. Wij waren net terug van vakantie toen corona ook Nederland bereikte. Niet lang daarna werd ik zelf ook ziek. Ik had helemaal niet door dat het heel slecht ging, totdat ze mij in het ziekenhuis vertelden dat ik in coma werd gebracht. Ik mocht afscheid nemen van mijn familie en daarna moest ik me letterlijk overleveren aan de deskundigen daar. Dat was natuurlijk ontzettend heftig. Op zo’n moment word je een spiegel voorgehouden en besef je wat écht belangrijk is in het leven. Toen ik 10 dagen later weer wakker werd, zag de wereld er heel anders uit. Het ging de goede kant op… en ik kon weer beginnen met opbouwen.

Doorwerken

In de tussentijd stond het werk op onze kantoren niet stil. Alle collega’s hebben zich ontzettend goed ingezet om de zaak gewoon draaiende te houden. Daar ben ik ze ontzettend dankbaar voor! Ook op hen heeft deze situatie natuurlijk een grote impact gehad. We hebben van dichtbij gezien hoe het mis kan gaan. Toch denk ik dat het ook wat positiefs heeft opgeleverd. Ons team is het afgelopen jaar alleen maar hechter geworden. En dat is het mooie wat corona ons heeft gebracht.

Nieuwe locatie

Nadat ik het ziekenhuis had verlaten, pakte ik de draad langzamerhand weer op. Voor Weusthuis stond er in dit jaar nog een belangrijke gebeurtenis op de planning: de opening van ons kantoor in Almelo. Het is een mooie stap dat we deze locatie aan ons bedrijf hebben toegevoegd. Voor iedereen in de regio die wat met onroerend goed te maken heeft willen we een aansprekende partner zijn. Van verkoop tot verhuur, taxatie tot nieuwbouw… en alles daartussenin. Met onze vestiging in Almelo hebben we daar weer een hele mooie stap in gemaakt.

Investeren in personeel

Niet alleen qua locaties zijn we uitgebreid, ook hebben we het afgelopen jaar volop geïnvesteerd in ons personeel. Zo voegden we onlangs Femke toe aan ons team als Kandidaat Register Makelaar Taxateur en wordt ons team in Tubbergen vanaf februari versterkt met een nieuwe makelaar. Ook vind ik het heel belangrijk dat ons huidige personeel zich blijft ontwikkelen. Robbin is bijvoorbeeld onlangs geslaagd als NVM-makelaar en taxateur. Ons team vind ik het allerbelangrijkste van Weusthuis. Samen moeten we het doen. En ik kan wel zeggen dat dat ons dit jaar weer goed is gelukt.

Snel vergeten

Al met al kijk ik terug op een bijzonder jaar. Voor Weusthuis was het een goed jaar. De woningmarkt heeft gelukkig niet geleden onder deze pandemie en ook vind ik dat we zelf weer hele mooie stappen hebben gemaakt. Voor mij persoonlijk was het natuurlijk ook een moeilijk jaar. Maar ik ben ontzettend goed gesteund door mijn vrouw en kinderen. En natuurlijk collega’s! Daar ben ik heel trots op. Maar wat ik vooral over 2020 denk is: snel vergeten. Wij kijken uit naar een nieuw jaar, met nieuwe uitdagingen en meer gezondheid. Een jaar waarin we elkaar hopelijk weer vaker face-to-face kunnen zien. Het is allemaal even afwachten, maar ik hoop dat we een zachte landing maken.

En voor nu wens ik je héle fijne en gezonde feestdagen toe. Tot in het betere 2021!