Terug naar overzicht

Gekocht én verkocht bij Weusthuis

8 juni 2020

Tom en Sandra kochten een nieuwe woning in Losser en verkochten hun oude woning… aan Yannick en Mandy! Weusthuis begeleidde beide stellen in de koop én verkoop. Ondanks deze gekke tijd ging dat bijzonder snel. Wij spraken de stellen over hun ervaring in het proces.

Tom en Sandra wonen heel hun leven al in Losser. Sinds vijf jaar hebben ze samen een koopwoning. “We waren eigenlijk niet heel actief op zoek naar een nieuw huis toen we een aantal weken geleden een mooie woning tegenkwamen die ons heel erg aansprak. Omdat we toch wel erg enthousiast waren en wisten hoe snel huizen in deze prijsklasse verkocht werden, maakten we direct een afspraak met Weusthuis, de verkopende makelaar. Tijdens de bezichtiging werden we heel hartelijk ontvangen door makelaar Ellen. We kregen ruim de tijd om rond te lopen en vragen te stellen. Na de bezichtiging belde Ellen ons zelfs voor nog meer informatie. Weusthuis gaf ons de indruk dat we net zo veel kans hadden als andere potentiële kopers, terwijl wij daar in eerste instantie niet op durfden te hopen.”


Meteen verkocht

Het stel wist al snel dat ze voor dit huis wilden gaan. “We waren eigenlijk meteen verkocht. Mede door de foto’s die online stonden. Tijdens de bezichtiging viel ons op dat het huis er ook écht zo uit zag. Dat is ons - bij andere bezichtigingen - ook wel eens tegen gevallen. De woning had alles wat we in een nieuwe woning zouden willen qua grootte en stijl. Lang nadenken hoefden we dan ook niet. Het liefst hadden we op dat moment al een bod gedaan, maar Ellen raadde ons aan om het toch nog even te laten bezinken. Een goede zaak, omdat je in je enthousiasme misschien dingen over het hoofd ziet.” Toch waren Tom en Sandra zeker van hun zaak. Ze deden een bod op de woning… en niet veel later werd het geaccepteerd!


Afspraak is afspraak

Dankzij het goede contact koos het stel ook voor Weusthuis als verkopende makelaar. “We kenden Weusthuis eigenlijk nog niet, omdat ze nog niet zo heel lang in Losser een kantoor hebben. Maar al tijdens de bezichtiging was de samenwerking heel prettig. Die goede indruk bevestigde Weusthuis tijdens het verkoopproces van ons huis. Het was heel fijn dat ze zo goed bereikbaar zijn. Als het voor ons beter uitkwam om ’s avonds te bellen kon dat gewoon. En afspraak is afspraak! De communicatie is heel helder. Wij hadden nog niet eerder een huis verkocht, maar Weusthuis heeft ons heel goed geholpen en geadviseerd. Ze leggen je geen keuzes op, maar denken wel goed mee. Heel prettig!”


Terug naar Losser

Inmiddels is de woning van Sandra en Tom verkocht. Aan Yannick en Mandy! Zij besloten na zeventien jaar in Glanerbrug terug te gaan naar Losser, waar ze beiden al eerder woonden. “We wilden weer terug naar de ‘nuchtere Lossenaren’. Als we daar rondlopen voelen we ons thuis. We hielden Funda al een tijdje in de gaten toen we op een vrijdagavond een mooie woning van Weusthuis voorbij zagen komen. We drukten meteen op het knopje om te bezichtigen en konden die dinsdag al langskomen. Tijdens de bezichtiging werden we direct verliefd op het huis. Diezelfde dag hebben we nog een bod uitgebracht en woensdag was het bod geaccepteerd.” vertelt het stel.


Bezichtigen op anderhalve meter

Ook Yannick en Mandy deden de bezichtiging in corona-tijd. “Ondanks de regels verliep het heel goed. Weusthuis leidde ons op anderhalve meter het huis door. We kenden deze makelaar nog niet, maar we merkten meteen dat ze een partij zijn met veel kennis. Ellen kon ons niet alleen veel vertellen over het huis, maar ook over de wijk en Losser.”

Korte lijntjes
Nog geen week nadat ze het huis online zagen, tekenden Yannick en Mandy het voorlopige koopcontract. “En toen kwam de volgende stap: ons eigen huis verkopen. Omdat het contact met Weusthuis zo soepel en leuk verliep, besloten we om voor hen te kiezen. Waarom kiezen voor een andere makelaar als het goed zat? De lijntjes waren kort en wij wilden snel van onze woning af. In de periode dat ons huis te koop stond werden we door Ellen goed op de hoogte gehouden. Het verliep heel natuurlijk en dat was prettig. En met resultaat: mede dankzij Weusthuis hebben we niet alleen een heel mooi huis bemachtigd, maar is ons voormalige huis ook binnen een week verkocht!”

Sandra en Tom zijn vanaf augustus officieel eigenaar van hun nieuwe woning. Begin september overhandigen ze de sleutel aan Yannick en Mandy. Voor beide stellen een mooi vooruitzicht voor de komende tijd. En mochten ze daarna ooit weer verhuizen? “Dan gaat er zeker een belletje naar Weusthuis! Al zal dat voorlopig niet nodig zijn ;-)”.

-Geschreven door Artica 8 juni 2020-