Terug naar overzicht

Werken in de binnendienst van Weusthuis... Hoe is dat?

30 april 2021

Bij Weusthuis zijn we op zoek naar versterking voor onze binnendienst in Tubbergen. Een commercieel medewerker! Maar wat doe je dan precies? Hoe ziet je dag eruit? En in wat voor team kom je terecht?

Linda Bolks, Assistent Register Makelaar Taxateur op de binnendienst in Tubbergen, neemt je mee.

“Laten we beginnen bij het begin”, vertelt Linda. “Want welke achtergrond heb je nodig voor de functie? Nou, daar ben ik misschien wel een goed voorbeeld van. Voordat ik bij Weusthuis kwam, werkte ik namelijk in het toerisme en organiseerde ik groepsreizen voor bedrijven. Heel wat anders dus. Interesse in de makelaarswereld had ik echter altijd al wel… en die is nooit weggegaan. Toen ik toe was aan wat meer structuur en ik me afvroeg of ik altijd in de toerisme wilde blijven werken, kwam Weusthuis op mijn pad.”

Opleiding tot Assistent Makelaar
Linda solliciteerde op de vacature telefoniste. “Dat leek me een goed begin. Een mooie eerste stap richting een makelaarskantoor!” Inmiddels draagt de Sibculose de titel Assistent Register Makelaar Taxateur en werkt ze volledig in de binnendienst. “Je hebt hier dus zeker de kans om jezelf te ontwikkelen. Als je bij Weusthuis in de binnendienst komt werken, wordt van je verwacht dat je de opleiding tot Assistent Makelaar gaat volgen. We vinden het belangrijk dat ons hele team kennis heeft van het vak. En heb je de ambitie om makelaar te worden, dan is dat altijd bespreekbaar.”

Het hele proces begeleiden

“Die ambitie heb ik overigens zelf niet. Ik vind mijn huidige functie daarvoor te leuk”, vertelt Linda. “Als medewerker van de binnendienst ben je de ondersteuning van de makelaars. Je zorgt dat je alle benodigde informatie van de verkopers ontvangt, vraagt foto’s en plattegronden aan, voert gegevens door, meldt de woning aan op onze eigen website en op Funda en plant bezichtigingen in. En natuurlijk het opstellen van de koopovereenkomst. Tot aan de overdracht bij de notaris heb je constant contact met de (ver)kopers.” Al die werkzaamheden samen maakt werken bij Weusthuis volgens Linda zo aantrekkelijk. “Ik neem niet enkel één taak voor mijn rekening, maar mag het hele traject begeleiden. Daarnaast heeft Weusthuis veel specialiteiten: verkoop, aankoop, verhuur, taxatie, nieuwbouw op het gebied van wonen, maar ook van bedrijfsonroerendgoed en de agrarische markt. Dubbel afwisselend dus!”

Uitdagende planning
“Die afwisseling zorgt er ook voor dat je dag er meestal anders uitziet dan je van tevoren gedacht had. Omdat je zo veel verschillende taken oppakt, moet je dus snel kunnen schakelen. Natuurlijk hebben we wel een planning, maar in de huizenmarkt verandert er veel.” Dat betekent echter niet dat je er alleen voor staat. “Juist niet! We zijn heel collegiaal met elkaar. Loopt jouw planning in de soep, dan stemmen we het onderling af en ontlasten we elkaar waar mogelijk.”

Thuis bij Weusthuis
Volgens Linda kenmerkt de fijne, informele sfeer Weusthuis als werkgever. “Ik werk in Tubbergen op kantoor, maar ook met de andere collega’s in de vestigingen in Oldenzaal, Denekamp, Losser en Almelo heb ik regelmatig contact. Het is een heel leuk team en de collegialiteit is top! De deur staat altijd open, bij welke collega dan ook.”

Begeleiden in belangrijke stap
Inmiddels werkt Linda al zo’n negen jaar bij Weusthuis. “Het was natuurlijk een behoorlijke switch vanuit mijn achtergrond in de toerisme, maar dat verliep eigenlijk heel soepel. In mijn vorige baan nam ik veel organisatorische taken op me en dat doe ik nu ook nog. En ik heb nog steeds veel contact met mensen. Ik vind het heel bijzonder dat ik mijn steentje kan bijdragen in de (ver)koop van een woning. Het is altijd een hele spannende stap voor de klanten, die ze vaak maar een paar keer in hun leven maken. Als medewerker in de binnendienst kan ik anderen in deze stap begeleiden. Lijkt jou dat ook wel wat? Solliciteer dan snel op deze vacature. En wist je dat onze makelaars ook versterking zoeken? De vacature voor (Kandidaat) Register Makelaar Taxateur (wonen) vind je hier. Hopelijk tot snel!”