Terug naar overzicht

Vakantie rondom eigen huis

juli 2020

De vakantieperiode staat voor de deur! Al ziet die er dit jaar misschien wat anders uit dan je zou willen. Verruil jij je twee weken Zuid-Europa voor een verblijf in costa del tuin? Niet getreurd, ook dan kun je van je vakantie een toptijd maken in onze mooie regio. Of het nou is met je gezin of met vrienden. Bij Weusthuis zijn we #thuisintwente en inspireren we je graag voor een coronaproof vakantie rondom je eigen huis!

Plons in het zwembad
Je vakantie is niet compleet zonder af en toe een dag zwemmen toch? Onze mooie omgeving heeft een aantal mooie zwemgelegenheden. Het Twentebad in Hengelo is met z’n meerdere baden en duikplanken de grootste van allemaal. Slecht weer of niet… op deze locatie kun je kiezen voor een duik buiten én binnen. Weet je zeker dat ‘t mooi weer wordt? Ga dan naar het Hulsbeek in Oldenzaal. Deze zwemvijver is omringd door prachtige natuur. Of breng een bezoekje aan zwembad De Kuiperberg in Ootmarsum. Dit openluchtzwembad is dit jaar compleet gerenoveerd. Met de verschillende baden, duikplanken en zwembaden hoef je je daar niet te vervelen! Goed om te weten: check voordat je gaat of reserveren noodzakelijk is om er zeker van te zijn dat er plek is.

Verken de natuur
Als Tukker weet je vast hoe mooi de Twentse natuur is. Des te meer reden om er regelmatig op uit te gaan voor een goede wandeling of fietstocht! Onze aanraders: ‘t Springendal in Ootmarsum, het dorpsommetje Harbrinkhoek, de Tankenberg in de Lutte of de wandelroute over landgoed de Snippert, tussen Losser en Oldenzaal. Neem een goedgevulde picknickmand mee en je hebt bijna het gevoel dat je in de Franse velden zit. Op zoek naar een unieke manier om de omgeving te verkennen? Huur een TukTuk, Buggy of E-chopper bij Twente Tour. En wat dacht je van de trekker? Bij Trekkerrit Twente ervaar je onze eigen omgeving zoals je dat - waarschijnlijk - nog niet eerder hebt gedaan.

Ga voor actie
Zin in meer actie? Ga klimmen bij het grootste klimbos van Nederland: Avatarz! Van het 2 meter hoge parcours voor de kleintjes onder ons tot de 12 meter hoge uitdaging voor de echte durfals… er is voor elk wat wils. Of huur een kano bij Actief Twente en peddel door de Dinkel met de zon op je rug. Vanaf het water ontdek je de regio weer op een hele andere manier. Helaas is mooi weer niet altijd gegarandeerd in Nederland. Maar ook dat is geen probleem! Ga op een druilerige dag dan eens naar Zero55 Enschede waar je je binnen kunt uitleven op de kartbaan of met lasertag. Ready, set, go!

Het terras op
Na al die inspanning is het ook belangrijk om te óntspannen. Op een lekker terrasje natuurlijk! Wist je dat zeven Twentse cafés in de Terras Top 100 staan? Pelle’s uit Deurningen spant de kroon op plek drie. Een plek die, volgens de jury, vooral te danken is aan de gastvrijheid van het personeel. Andere aanraders zijn het Watermolen Singraven in Denekamp - naast de kabbelende Dinkel -, ‘t Oale Roadhoes in Tubbergen - in het voormalige gemeentehuis - of De Oude Apotheek in Losser - op een prachtige, klassieke locatie. Hapje, drankje, goed gezelschap… wat wil je nog meer?

Proost met thee, bier of wijn
Ook leuk om met je mede thuisvakantiegangers te doen: een high tea! Geniet van zelfgebakken scones, zoete gebakjes of de lekkerste quiches bij het schattige Theehuis Dennenoord in Vasse. Niet zo’n thee-fan? Ga high-beer’en of high-wine’en! Bij Gasterij Oatmössche geniet je van de lekkerste hapjes met een speciaalbiertje of een wijntje naar keuze. En als je er dan toch bent: op dezelfde locatie geven bierbrouwers van Othmar een rondleiding door hun brouwerij. Weet je ook meteen hoe je drankje gebrouwen wordt!

Chique dineren
Na al dat zwemmen, wandelen, toeren, klimmen, theeleuten, bieren en wijnen ben je vast toe aan een goede maaltijd. Ga voor chique en reserveer een tafeltje bij Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek. Of kies voor knus en rijdt naar Watermolen Bels in Mander. Hier bakken ze de lekkerste pannenkoeken… en door de bosrijke omgeving met heuvelachtige velden en kronkelende riviertjes smaken ze nóg beter. Ook een aanrader: Else am See in Duitsland. Niet in Twente, maar wel op een prima afstand en goed voor een instant vakantiegevoel. Zoek een plekje aan het het strandje, bestel een lekker hapje en drankje… en genieten maar!

Zo zie je maar weer: ook in Twente kun je prima zomervakantie vieren. Of je nu kiest voor ontspanning of inspanning, chique dineren of een snelle hap: deze zomer ontdek jij onze regio als nooit tevoren.

Wat je ook gaat doen:

Geniet ervan en fijne vakantie!