Terug naar overzicht

Nieuwbouwwoning gekocht! Hoe nu verder?

april 2023

Je streeft je droom na en hebt een nieuwbouwwoning gekocht die aan al je woonwensen voldoet. Gefeliciteerd! Maar hoe ga je nu verder? Wanneer zet je bijvoorbeeld je huidige woning te koop en hoe ga je om met de datum van overdracht? Je leest het hier.

Nieuwbouwwoning kopen

Eerst even een paar stappen terug….
Voordat je je verder verdiept in de eventuele koop van een nieuwbouwwoning is het verstandig om bij een geldverstrekker langs te gaan. Zij kunnen berekenen wat de financiële mogelijkheden zijn voor de koop van jouw droomwoning. Daarmee hangt ook de waarde van jouw eventuele huidige woning samen. Dit is waar een makelaar in beeld komt en hij je kan adviseren over de huidige marktwaarde van je woning. Een belangrijk onderdeel voor het berekenen van het hypotheekbedrag welke je kunt opnemen.

Eigen woning verkopen na het kopen van je nieuwbouwwoning

De mogelijkheden met betrekking tot de financiering zijn bekend en de koop/-aannemingsovereenkomsten voor je droomwoning zijn getekend. De start van de bouw en de uiteindelijke oplevering laat echter nog even op zich wachten. Dit is een goed moment om na te gaan wanneer je je eigen woning wilt gaan verkopen. Uiteraard is dit afhankelijk van de verwachte datum van oplevering van je nieuwe woning, de mogelijkheden om tussentijds elders te wonen en de ontwikkelingen binnen de huizenmarkt. Onze makelaars komen graag bij je langs om alle mogelijkheden met betrekking tot je specifieke situatie te bespreken. Hierbij worden de voor- en nadelen op een rijtje gezet, zodat je hierin een weloverwogen keuze kunnen maken. Zo bepalen we samen met jou een stappenplan voor de verkoop van je huidige woning.

Specialisten dicht bij huis

Wij denken mee vanuit jouw situatie! Weusthuis is de makelaar die naast de klant staat, zodat we begrijpen waar deze behoefte aan heeft. Vanuit deze behoefte zorgen onze makelaars dat we bij elk vraagstuk een passend antwoord vinden. Dit doen we met de specialisten die we zelf in huis hebben en het sterke netwerk dat we om ons heen hebben opgebouwd. Waar we wonen is waar we werken. Daardoor kennen we het DNA van het gebied waar de woning staat.

Ben jij klaar voor de volgende (nieuwbouw)stap? Wij komen graag bij je langs voor een eerlijk advies en denken met je mee over de invulling van jouw woonwensen.

Bel met één van onze kantoren om een vrijblijvende afspraak te maken.

Je droomwoning nog niet gevonden? Wij helpen je graag verder bij het kopen van een nieuwbouwhuis. Wellicht bieden de volgende nieuwbouwprojecten kansen voor jullie: nieuwbouwprojecten