Terug naar overzicht

Maak kennis met onze makelaar Penny

24 februari 2021

Sinds deze maand is ons team uitgebreid met een Register Makelaar en Taxateur. Wat je vraag ook is, vanuit onze vestiging in Tubbergen helpt Penny je graag. “Of het nou gaat om verkoop of aankoop, in de stad of in een dorp, nieuwbouwprojecten of bestaande bouw… ik wil me richten op diverse projecten.”

Via een advertentie op Facebook kwam Penny bij Weusthuis. “Luc en ik kennen elkaar al heel wat jaren”, vertelt de Almelose. “Ik werkte voorheen bij een andere makelaar en we liepen elkaar regelmatig tegen het lijf op NVM-bijeenkomsten. Tijdens een kop koffie vroeg Luc hoe ik het zou vinden om bij Weusthuis aan de slag te gaan.” Het zette Penny aan het denken. “Bij mijn vorige werkgever was ik vooral bezig met taxeren. Daarin miste ik heel erg het contact met de mensen. En Weusthuis heeft natuurlijk een prachtige portefeuille en bedient allerlei verschillende markten. Dat sprak me erg aan.”

Contact met mensen
Het contact met mensen is voor Penny een heel belangrijk onderdeel van haar vak. “Daarom heb ik ooit voor de makelaardij gekozen. Ik vind het leuk om in contact te zijn met mensen en te achterhalen wat ze beweegt om te verhuizen of te kopen. Doordat ik veel bezig was met taxeren, miste ik eigenlijk die hele stap. Ik zocht naar meer diversiteit in mijn werkzaamheden… en die vond ik bij Weusthuis.”

Stad vs buitengebied
Inmiddels zitten de eerste werkweken bij Weusthuis er alweer op. “En tot nu toe bevalt het me hartstikke goed! De sfeer is heel gemoedelijk en ik voel me nu al onderdeel van het team.” De afgelopen weken waren nog even aftasten. “Mijn vorige werkgebied was in Hengelo. Daar werkte ik voornamelijk met onroerend goed in de stad. Bij Weusthuis kom ik ook veel woningen in het buitengebied tegen. Dat is natuurlijk wel andere koek!” Maar Penny vindt het vooral heel leuk. “Ik wilde zelf altijd buitenaf wonen, dus nu kan ik er tijdens mijn werk toch nog een beetje van genieten.”

Diversiteit
Een voorkeur voor een werkgebied heeft Penny echter niet. “Juist niet”, vertelt ze. “Dat zit ‘m weer in die diversiteit. Het maakt mijn werk uitdagend en geen dag hetzelfde.” Ook de verschillende doelgroepen die de verschillende markten met zich meebrengen maken het volgens Penny interessant. “Je ontdekt verhalen van mensen. Een ouder stel dat op zoek is naar een kleiner appartement om te genieten van hun oude dag bijvoorbeeld. En als die woning dan wordt gekocht door starters die daar hun leven gaan opbouwen, is de cirkel weer rond.”

Eerlijk en betrouwbaar
“Die diversiteit om alle markten - met alle doelgroepen - te kunnen bedienen, is mijns inziens ook noodzakelijk om een goede makelaar te zijn”, vertelt Penny. “Als iemand interesse heeft in een nieuwbouwproject, willen we deze persoon ook kunnen bijstaan bij de verkoop van hun eigen woning.” Eerlijkheid en betrouwbaarheid vormt de rode draad in Penny’s werkwijze. “Ik vind het heel belangrijk om duidelijk te zijn. Beter een keer te vaak bellen, dan een keer te weinig. Je moet zeggen wat je doet en doen wat je zegt.”

Weusthuis-DNA
En met die instelling gaat Penny aan de slag. “De komende tijd duik ik natuurlijk nog wat dieper in het Weusthuis-DNA. En op de lange termijn? Dan hoop ik dat mijn dagen er divers uit gaan zien. Van waardebepalingen tot bezichtigen en van nieuwbouw-gesprekken tot het zetten van de handtekening. Ik kan niet wachten! De eerste verkochte woning kan ik inmiddels van het lijstje afvinken. En ik hoop dat er nog velen gaan volgen!”

Kan Penny jou helpen bij de aankoop of verkoop van jouw woning? Bel naar 0647401636 of stuur een mailtje naar p.kuiper@weusthuismakelaardij.nl.