Terug naar overzicht

Maak kennis met Nick

februari 2023

Sinds een klein half jaar is Nick Grashof werkzaam bij Weusthuis Makelaardij, waarbij hij zich vooral inzet voor Team Agrarisch. Hoog tijd om jullie kennis te laten maken met Nick (23) en te horen hoe het hem bevalt na deze eerste maanden. Ook benieuwd? Lees het hier!

Tijdens een feestje kwam Nick in gesprek met collega Marlou over haar baan bij Weusthuis Makelaardij. “Al snel kwam ter sprake dat Weusthuis extra handen zocht voor Team Agrarisch en ik was na het behalen van mijn opleiding op zoek naar een leuke en uitdagende baan”, vertelt Nick. Er werd een afspraak op kantoor ingepland en na een paar goede gesprekken kon het contract worden getekend. “Een mooie kans die ik dan ook meteen met beide handen aangreep.”

Van opleiding naar werk

“Afgelopen juli heb ik de opleiding Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness afgerond aan de Aeres Hogeschool Dronten. Daarna was het tijd voor de volgende stap. Tijdens de opleiding heb ik verschillende stages gelopen, waaronder op een rentmeester kantoor en bij een agrarisch advies- & accountancykantoor.” De passie voor de agrarische sector was er wel, maar in deze stages was niet meteen een functie die Nick aansprak. “Dat ik Marlou tegen het lijf liep kwam dus precies op het juiste moment. Een functie als makelaar in de agrarische sector sprak mij meteen enorm aan en ik ben nog altijd blij met de keuze die ik voor het vak én voor Weusthuis Makelaardij heb gemaakt.”

Van werk weer naar studie

Werken op een makelaarskantoor betekent uiteraard niet dat je ook automatisch makelaar bent. Nick is dus opnieuw de schoolbanken ingedoken om ook het papiertje voor makelaar en/of taxateur te behalen. “Op dit moment volg ik de opleiding ‘Basistheorie Vastgoeddeskundige’. Na afronding van deze opleiding volgt hierop de specialisatie Landelijk & Agrarisch Vastgoed. Het is mooi om te zien hoe er door Weusthuis wordt geïnvesteerd in haar medewerkers door ze de kans te geven om zich verder te ontwikkelen.”

Waarom Weusthuis?

De keuze voor Weusthuis heeft Nick niet zonder reden gemaakt. “Weusthuis opereert in het landelijke gebied dat ik heel goed ken vanuit mijn eigen achtergrond. Mijn ouders runnen een eigen melkveehouderij in Bruinehaar, welke hiervoor was gevestigd in Denekamp. Op deze manier is er een groot netwerk ontstaan in de agrarische sector, wat in mijn huidige functie dan weer goed van pas komt.”

Doordat Nick woont in het werkgebied, weet hij wat er speelt bij de opdrachtgevers. Daarnaast is het eigen familiebedrijf vlak bij een Natura 2000 gebied gelegen. “Dit zorgt ervoor dat ik goed op de hoogte ben van de diverse ontwikkelingen in het landelijk en agrarisch gebied en me goed kan inleven in de verschillende situaties waarmee onze opdrachtgevers te maken kunnen krijgen.”

Ervaring is de beste leerschool

Intussen is Nick dus alweer enkele maanden werkzaam bij Weusthuis. Hij heeft zijn draai gevonden en raakt steeds meer bekend met alle fijne kneepjes van het makelaarsvak. “Vanaf dag 1 werd ik enthousiast ingewerkt. Ik werd meegenomen in zowel afspraken aan kantoor als bij afspraken buiten de deur, om zo de werkwijze en systemen goed onder de knie te krijgen. Hierdoor kan ik nu ook de verhuur van woningen en verkoop van cultuurgronden zelfstandig oppakken”.

Ook de collega’s leer je tijdens een langere periode steeds beter kennen en intussen weet je hoe iedereen in elkaar steekt. Het is een prettig team om mee te werken.”

Voor de agrarische werkzaamheden gaat Nick vaak op pad met onze makelaar Henk Tijink. “Henk betrekt mij bij veel verschillende zaken, waardoor ik elke dag nieuwe dingen leer. Hij heeft bijna 35 jaar ervaring in de agrarische sector en dat merk je aan zijn deskundigheid. Henk is de beste leerschool die ik mij op dit gebied kan wensen, daar kan geen theorie in de schoolbanken tegenop.”

Makelaarswereld mannenwereld?

Één van de dingen die Nick opviel toen hij bij Weusthuis Makelaardij kwam werken was de verhouding man/vrouw. “Ook op de binnendienst zit ik tussen allemaal vrouwen : ) Dit zijn stuk voor stuk gedreven en leuke collega’s, maar vanuit mijn gedachten dat de makelaarswereld toch echt een mannenwereld is, had ik dit anders verwacht.”

Daarnaast heeft de documentatie welke nodig is voor de verschillende werkzaamheden Nick verrast. “Zo is een taxatierapport van 100 pagina’s, zeker voor de agrarische sector, eerder regelmaat dan uitzondering. Dit is denk ik ook wat door veel opdrachtgevers in eerste instantie wordt onderschat.”

Toekomst bij Weusthuis

Nick ziet voor zichzelf een mooie toekomst bij Weusthuis Makelaardij. “Ik wil mij graag verder ontwikkelen, veel leren in de praktijk van de ervaren makelaars, mijn kennis bijspijkeren tijdens de studie, mensen leren kennen en een mooi netwerk opbouwen.” En dat dit allemaal in de agrarische sector past ziet hij als een absoluut voordeel. “De agrarische sector is altijd in beweging en daarom nooit saai. Dit is wat mij zo aanspreekt in dit vakgebied. Elke dag voer je een ander gesprek; de ene dag gaat het over een taxatie m.b.t. pacht of waardering van het complete boerenbedrijf, de volgende dag bespreek je de verkoop van cultuurgrond of de (bedrijfs)woning met opstallen. Je krijgt met alle facetten te maken.”

Naast het harde werken is er bij Weusthuis ook tijd voor gezelligheid. “De maandelijkse vrijdagmiddagborrel vind ik, naast dat ze natuurlijk erg leuk zijn, ook erg belangrijk om zo je collega’s ook in een informele omgeving beter te leren kennen. Op deze manier blijven de collega’s van alle vestigingen bij elkaar én bij Weusthuis betrokken en zijn we echt één team!”

Wil jij je ook verder ontwikkelen in het makelaarsvak of wil je juist jouw ervaring met Weusthuis en haar medewerkers delen? Loop gerust binnen bij één van onze kantoren voor een kop koffie.