Terug naar overzicht

Huis verkopen: 10 tips!

20 oktober 2019

In deze blog geven wij 10 tips die onmisbaar zijn bij de verkoop van uw huis. Deze tips vergroten de kans op verkoop van uw woning! Lees gauw verder.

Huis verkopen

De verkoop van uw huis is een belangrijke beslissing. Weusthuis Makelaardij doet er alles aan om u te ontzorgen. Wij zorgen ervoor dat de verkoop van uw huis succesvol verloopt. Maar wat kunt u zelf doen in huis? Lees onze tips hieronder.

10 tips die de kans op verkoop vergroten

Eerste indruk

Een goede eerste indruk is essentieel, zowel op foto's en video's als bij de bezichtigingen. Een goede eerste indruk begint al bij de voortuin en de hal. Zorg ervoor dat deze plekken er opgeruimd en sfeervol uitzien. Zo is de potentiële koper meteen enthousiast over uw huis.

Tuin

Pak de voor- en achtertuin grondig aan. Een te drukke tuin kan overkomen als veel werk, dit kan potentiële kopers afschrikken. Probeer de voor- en achtertuin zo geordend mogelijk in te richten.

Sfeer

Richt de woning zo sfeervol mogelijk in. Zorg er ook voor dat er een lekkere geur hangt in huis. Subtiele geuren laten de beste indruk achter bij bezoekers tijdens de bezichtiging. Een bos bloemen op tafel komt leuk over op de foto's en geeft een huiselijk gevoel bij de bezichtiging.

Schoon

Een schoon huis laat een goede indruk achter. Zorg er voor dat de badkamer en het toilet een frisse uitstraling hebben. Haal zo veel mogelijk elementen weg in de badkamer, zoals tandenborstels. Dit oogt opgeruimd en schoon. Om de badkamer op te leuken kunt u een groen plantje neerzetten of een luxe zeeppompje. Netjes opgevouwen handdoeken geven ook een goede uitstraling.

Neutraal

Zorg er voor dat het huis zo neutraal mogelijk is ingericht voor de foto's en bezichtigingen. Haal zo veel mogelijk persoonlijke details weg, zoals foto's en speelgoed.

Kamers

Probeer de woonkamer en slaapkamers zo netjes mogelijk in te richten. Een opgeruimde kamer oogt ruimer en ruimte is belangrijk voor potentiële kopers. Maak de bedden netjes op en plaats sierkussens op de bedden. Ook in de woonkamer doen sierkussens het goed!

Interieur

Laat je inspireren door interieur- en woonmagazines. Hier staan genoeg mooie plaatjes in. Ook potentiële kopers worden blij van een goed ingericht huis. Gebruik niet te veel drukke kleuren bij elkaar. Een rustige omgeving laat een goede indruk achter.

Opknappen

Losse plinten of een deur die niet goed dichtgaat? Pak deze klusjes aan voor de bezichtiging!

Licht

Ook licht is voor veel potentiële kopers belangrijk. Hou alle gordijnen open en probeer zo te laten zien hoe de lichtinval is in uw woning.

Social media

Zet uw eigen social media ook in. U kunt bijvoorbeeld de berichten van onze makelaardij delen op uw eigen social media kanalen. Veel deelacties binnen verschillende netwerken zorgen ervoor dat meer potentiële kopers uw huis bekijken.

Meer tips?

Kom je er niet helemaal uit? Vraag advies aan een van onze makelaars. Wij helpen je graag verder.

Neem contact met ons op!