Terug naar overzicht

Een huis (ver)kopen in deze tijd... Goed idee of niet?

22 april 2020

Door Robbin Groeneveld, Kandidaat Register Makelaar Taxateur

Als we de media moeten geloven zitten we momenteel in een grote crisis, ook in de woningmarkt. Toch kijken wij daar niet zo tegenaan. Begrijp me niet verkeerd, want het is heel vervelend wat er allemaal gebeurt en we leven mee met alle bedrijven en mensen die het zwaar hebben. Maar we merken ook dat de woningmarkt nog steeds erg druk is. De krapte in het aanbod is onveranderd en de vraag naar woningen blijft. Mensen denken juist nu na over hun huis. Voldoet het nog wel aan mijn wensen? En hoewel het qua maatregelen even anders is om in deze tijd een huis te (ver)kopen, is onze dienstverlening hetzelfde. Wij ontzorgen je optimaal in het proces van kopen of verkopen!

Videobellen, een online rondleiding, veel afstand… we kunnen er nog niet echt aan wennen. De kracht van Weusthuis is juist het persoonlijke contact met klanten. Met elkaar om tafel zitten. Aanvoelen en afstemmen wat de wensen zijn. Nu gebeurt dat vaker telefonisch. Toch kan niet alles via de telefoon. Wij vinden namelijk dat mensen wel echt door een huis moeten lopen om te ervaren hoe het is. Je moet een huis kunnen voelen en ervaren om een goede keuze te kunnen maken. Dat bereik je niet met een video-rondleiding. En dus doen wij nog steeds bezichtigingen. Met het in acht nemen van alle maatregelen en veel afstand, maar verder zo normaal en persoonlijk mogelijk.

Veel kansen

Maar is het nu wel de juiste tijd om je huis te verkopen? Die vraag krijg ik veel de laatste tijd. Ik blijf graag bij de feiten en antwoord dan: waarom zou je wachten om je huis te verkopen als je er nu al over nadenkt? We weten dat de situatie op de woningmarkt nu nog goed is, maar niemand weet natuurlijk hoe dat over een jaar is. De markt is gezond, heel anders dan toen we in 2008 de crisis ingingen en veel woningen onder water stonden. De rentes zijn momenteel historisch laag en dat biedt natuurlijk veel kansen. Om vanuit een huurwoning een huis te kopen bijvoorbeeld. Maar ook om vanuit een starterswoning de volgende stap te zetten. Om je huidige huis te verbouwen. Of om je hypotheek over te sluiten. Deze tijd biedt dus niet alleen kansen voor mensen die willen verhuizen, maar ook verbouwen of oversluiten.

Doorstroming

Veel mensen komen er juist nu achter of een woning nog bij hun situatie past. Ze zijn meer thuis, werken vanuit huis en ook de kinderen moeten zich binnen en buiten het huis vermaken. Je merkt dat ze dan gaan nadenken over hoe toekomstbestendig het huis is. En je merkt dat daardoor vooral vraag ontstaat in de regio naar huizen van 3 tot 3,5 ton. Van starters die willen doorstromen. Van gezinnen die toch meer ruimte willen in een dorp met alle voorzieningen. Tubbergen, Geesteren, Albergen: overal is krapte in de genoemde prijsklasse. Die krapte kunnen wij natuurlijk niet direct veranderen. Daar ligt ook een taak voor de overheid. Als er ruimte komt in hogere segmenten komt er vanzelf doorstroming. Het is aan ons om onze klanten dan in een vroeg stadium te informeren en begeleiden.

Zonder afstand

Al met al hebben wij dus nog veel vertrouwen in de woningmarkt. We blijven aandacht besteden aan onze klanten zoals we dat altijd doen. Dat gaat verder dan een bord in de tuin plaatsen. We begeleiden van a tot z en leveren maatwerk voor ieder vraagstuk. Juist in deze onzekere tijden willen we onzekerheden zoveel mogelijk wegnemen. Ontzorgen. En iedereen veilig en verantwoord bieden wat diegene nodig heeft. Met de nodige afstand, maar zonder afstand te voelen. Dus heb je een vraag? Wil je meer inzicht in de kansen van je woning? Wil je een waardebepaling van je huis? Bel of mail me gerust en we gaan vrijblijvend het gesprek aan!