Terug naar overzicht

Binnenkort eindelijk thuis in Twente

31 januari 2022

De liefde voor Twente zit diep bij Ingrid en Erik Kortland uit Rijnsaterwoude. Zo diep, dat ze de keuze maakten om definitief naar het oosten van het land te verhuizen. Naar Tubbergen, om precies te zijn. Hoe de zoektocht naar hun perfecte kavel verliep en de samenwerking met Weusthuis beviel? Je leest het hier!

“Twente zit in mijn DNA”, vertelt Ingrid. Haar moeder werd geboren in Ootmarsum en bracht haar vroege jeugd door in Lattrop. Toch verhuisde ze op enig moment met haar familie naar het westen van het land. Bijna al mijn ooms en tantes van mijn moeders kant zijn geboren in Twente en ook bij hen zit de liefde diep. Het zorgt ervoor dat Erik en ik deze streek meerdere keren per jaar bezoeken. We logeren altijd bij Drostes hotel in Tubbergen. In 2015 deden Ingrid en Erik al een poging om in Tubbergen te komen wonen. Destijds waren er kaveluitgiftes aan Binnenveld II in Tubbergen “Helaas lukte het niet om beiden een baan in de buurt te krijgen. Daarom deden we een strik om ons plan en was het weer een kwestie van afwachten.”

Thuisbasis in Twente

“Inmiddels zijn we een aantal jaar, en daarmee ook een aantal veranderingen, verder. Ik kreeg te maken met een progressieve hartaandoening die niet te genezen is en ben daardoor afgekeurd voor werk. Erik stopt met werk want hij gaat deze herfst met functioneel leeftijdsontslag. Dat zette het stel aan het denken. “We willen er samen gewoon nog een mooie tijd van maken”, vult Erik aan. “Het liefst vanuit een thuisbasis in Twente. Onze zoektocht zetten we daarom versneld voort. We hebben meerdere huizen bekeken, in Tubbergen, Ootmarsum en Vasse. Maar geen van de huizen voldeed aan onze wensen.” Het stel liet hun oog vallen op nieuwbouwplan De Esch in Tubbergen. “Helaas was dat plan al jaren in ontwikkeling en waren er al veel gegadigden. Maar toch bleven we stiekem hoop houden.”

Goed nieuws

Ingrid en Erik bleven contact houden met Weusthuis, ook al dachten ze dat het niet zoveel zin had. “Alle kavels waren immers al onder optie". Toch bleef Ingrid de collega’s bij Weusthuis regelmatig benaderen. "Ik belde, of als we in Twente waren, liepen we even binnen. Dan waren we benieuwd of er nog updates waren. Op een gegeven moment belde Marlou van Weusthuis ons met een wel héle leuke mededeling. Ze vertelde dat er een kavel beschikbaar kwam. En dat was nu net een van de de kavels die wij graag wilden hebben. Echt fantastisch!"

Heel veel zin

Inmiddels is de bouw van de eerste woningen in fase 1 gestart. En Ingrid en Erik kunnen niet wachten. “Sinds we weten dat we over een tijdje definitief die kant op gaan, zijn we zo ongelooflijk blij. Als we voorheen de IJssel weer overgingen naar huis richting het westen dan kreeg ik altijd een soort heimwee gevoel. Rijden we nu richting Twente? Dan gaat de Volvo steeds harder, alsof de auto de stal ruikt!”, vertelt Ingrid. “We hebben er heel veel zin in. We krijgen een twee-onder-een-kap-woning, waarbij in ons geval vrijwel sprake is van een turn-key-oplevering. Dat wil zeggen dat aannemer Steggink en gelieerde bedrijven ons huis helemaal gebruiksklaar opleveren. Onze buren zijn de eerste optanten, zij hebben de basiswoning gekozen net als bijvoorbeeld de steenkleur -en soort. Overigens gaan deze keuzes in samenspraak met ons en in goede harmonie. Gelukkig komt onze smaak met die van de buren helemaal overeen. En kunnen we goed met elkaar overweg!”, vertelt Erik.

Weusthuis

Over de samenwerking met Weusthuis heeft het stel niets anders dan lof. Het is een heel betrokken partij. “Dat vonden we al vanaf het eerste contactmoment. Weusthuis is een partij die actief met je meedenkt en telkens openstaat voor een gesprek. Voor de aankoop van de kavel hebben wij gesprekken gehad met Marlou. Ze is erg betrokken en doet steeds haar best voor ons." Toen Ingrid en Erik naar de notaris gingen om een aantal zaken te regelen, stond daar een mooie fles wijn in een koeler, een cadeau van Weusthuis, voor ze klaar. “Dat kunnen we echt waarderen.” Ook het contact met aannemer Steggink verloopt goed. Heldere afspraken en goede communicatie!

Nog even geduld

“We moeten nog een klein jaar geduld hebben. Volgens planning is onze woning in december klaar. Tot die tijd zijn we vooral bezig met dingen regelen. Zo sturen we ‘Groeten uit Twente’-kaartjes naar mensen om te laten weten dat we gaan verhuizen, kennen onze vrienden in het westen inmiddels allemaal de krentenwegge en zijn we voorzichtig begonnen met het leren van de Twentse taal”, vertelt Ingrid lachend. “Natuurlijk maken we ook allerlei plannen voor onze toekomst in Tubbergen. Mijn grootste hobby is paardrijden en waar kan je dit nu beter doen dan in de Twentse bossen? We wandelen heel graag en willen op termijn ook vrijwilligerswerk gaan doen. Je merkt: het komt allemaal steeds dichterbij en we kunnen haast niet wachten. Hopelijk wonen we per januari 2023 in onze prachtige woning in Tubbergen. Dan zijn we echt ‘thuis in Twente’.

Völ geluk in tuk Ingrid en Erik!