Terug naar overzicht

Afscheid nemen van onze droomwoning aan De Triomfboog 30 in Enschede

juni 2022

Een woning verkopen waar veel herinneringen zijn gemaakt gaat je niet in de koude kleren zitten. Je favoriete plekje in huis waar je graag de avonden doorbrengt met familie en vrienden of waar je de eerste verjaardagen van je kinderen viert; tóch heeft Marloes, samen met haar gezin, de stap gezet om te gaan verhuizen. Ze hebben hun woning te koop gezet om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen.

Marloes heeft 15 jaar met veel plezier gewoond aan De Triomfboog 30. ‘’Het komt dan ook niet als een verrassing dat ik met pijn in mijn hart dit stulpje moet verlaten’’, aldus Marloes. ‘’Wij hebben in die tijd gekozen voor een nieuwbouwwoning. Deze woning moest binnen de Singels in Enschede liggen, zodat we zo de stad in konden lopen en alle voorzieningen binnen handbereik hadden. Wij waren de eerste bewoners van een nieuwbouwwoning aan De Triomfboog. Iedereen die hier is komen wonen, begon aan een nieuwe start en dat schept een band. De sociale cohesie hier in de straat erg hoog; leuke buurtfeestjes, af en toe bij elkaar op de koffie en een groepsapp met de buurt. Dat kan hier aan De Triomfboog, maar het hoeft natuurlijk niet.

De buurt

De wijk ‘De Groene Boog’ is een kindvriendelijke en jonge wijk. ‘’Zo is de wijk erg rustig, met een ruim opgezet speelplein middenin de wijk, waardoor kinderen veilig kunnen spelen. In deze straat komt namelijk alleen maar bestemmingsverkeer. Daarnaast bevindt zich hier om de hoek een openbare basisschool, namelijk ‘De Prinseschool’. De woning is gelegen in het hart van het centrum Enschede, maar qua drukte hebben wij dit niet zo ervaren. Dit vonden wij dan ook zo fijn aan het wonen aan De Triomfboog. Een ideale ligging dus als je het mij vraagt, zowel dichtbij het centrum van de gezellige stad als nabij de snelweg!’’

Het Volkspark is in enkele minuten lopend te bereiken. ‘’Hier gaan wij altijd graag sporten. Wij hebben namelijk een gezellig bootcampclubje waarmee we graag samen sporten. Vanaf de lente staat het park volop in bloei; een erg mooi gezicht. In Het Volkspark worden ook diverse evenementen georganiseerd, zoals een paar keer per jaar een kermis voor de kinderen en een festival voor ons’’.

Het huis

‘’Ik vind de woonkamer een erg fijn plekje in huis. Doordat de woning in de breedte is gebouwd, beschikt deze woning over vele en grote raampartijen; hierdoor is de woning lekker licht. Ik kijk graag vanuit de keuken en woonkamer uit op de kids, die lekker aan het spelen zijn in de tuin. Over de tuin gesproken, dit is ook zeker een fijne plek! Bij lekker weer zitten we eigenlijk altijd buiten onder onze knus ingerichte overkapping. Doordat de tuin op het zuidwesten is gelegen schijnt de zon altijd de tuin in” “Wat ik ook erg fijn vind is de ruimte in de woning. Alle vertrekken zijn erg ruim opgezet.

De oprit beschikt over plek voor maar liefst twee auto’s en een berging aan de voorzijde. ‘’Dit vinden wij prettig; de kinderen zetten altijd heel makkelijk de fietsen in de berging en via de voordeur komen ze naar binnen.

Een nieuw hoofdstuk

Marloes, haar vriend en de kinderen blijven nog steeds in Enschede wonen. ‘’Wij gaan nu voor iets héél anders, namelijk een jaren ’30 woning aan de Singel. Mijn vriend heeft altijd in een jaren ’30 woning gewoond en ik moet zeggen; ik vind deze woningen ook erg sfeervol! Voor ons is dit een start van een nieuw hoofdstuk. Ik hoop dat ik in deze nieuwe woning ook met zo veel plezier mag wonen, als dat ik in de woning aan De Triomfboog 30 heb gedaan!”

Aldus Marloes, de verkoper van De Triomfboog 30 in Enschede. Heeft ze jou nieuwsgierig gemaakt? Klik hier voor meer informatie en foto's van de woning. De woning graag met onze makelaar bezichtigen? Neem contact met ons op en wij plannen graag een afspraak met je in!