Terug naar overzicht

Team Oldenzaal breidt uit

1 oktober 2021

De afgelopen tijd werd ons team in Tubbergen groter. Maar ook in Oldenzaal kregen we er recentelijk nieuwe collega’s bij. Register makelaar en taxateur Rachèl Dijk (46) en commercieel medewerker Nancy Looms (37) vormen sinds begin september het nieuwe enthousiaste team op onze vestiging daar. Hoe bevalt het ze tot nu toe en waarom hebben ze eigenlijk voor Weusthuis als werkgever gekozen? Je leest het in hun blog van deze maand!

De stap naar Weusthuis

Rachèl: “Ik werk al sinds 1998 met erg veel plezier in de makelaardij. Ik maakte kennis met de branche tijdens een afstudeerstage bij een makelaar in Amsterdam. Hier heb ik 11 mooie jaren gehad, maar toch bleef het Oosten mij trekken. Vandaar dat ik in 2009 terugkeerde naar Twente. Ook hier wilde ik natuurlijk aan de slag als makelaar. Dat heb ik een aantal jaar gedaan in Oldenzaal, Hengelo en Enschede totdat Luc mij benaderde. Weusthuis zocht een nieuwe makelaar voor op het kantoor in Oldenzaal. Je begrijpt vast dat ik niet lang na hoefde te denken over het aanbod van Luc om in dienst te treden bij Weusthuis Makelaardij. Ik kon mijn expertise meteen weer toepassen én terugkeren naar mijn woonplaats!”

Nancy: “Ik was zelf helemaal niet werkzaam in de makelaardijbranche, maar bijna 14 jaar lang bij een uitzendprofessional. Toch was de overstap naar de makelaardij niet reusachtig, omdat beide functies vragen om sterke sociale vaardigheden. Je moet een mensen-mens zijn. Bepakt en bezakt met de nodige kennis en vooral interesse voor de makelaardij ging ik in gesprek met Luc over een functie bij Weusthuis. Mijn enthousiasme en expertise zorgden ervoor dat Weusthuis het wel aandurfde met mij en nu zit ik hier. Helemaal op mijn plek, samen met Rachèl.”

Waarom de makelaardij

Nancy: “Ik denk dat ik voor ons beiden spreek wanneer ik zeg dat het werken in onze thuisbasis en het hartelijke team van Weusthuis de doorslag gaven. Het is een heerlijk gevoel om onder je ‘eigen mensen’ te zijn. Je spreekt meteen dezelfde taal aan tafel. Letterlijk. Daarnaast is het mooi om te zien dat, ondanks dat we vanaf meerdere kantoren werken, iedereen gebruik maakt van elkaars hulp. Als je met een bijzondere case zit in jouw regio is er altijd wel een collega van een ander kantoor waarmee je kan sparren.”

Rachèl: “Ja die collegialiteit voel je echt wel. Een soort noaberschap op kantoor haha! Zo’n teamgevoel is van groot belang als je het mij vraagt. Je spendeert toch een groot deel van de dag met elkaar en elke klant is net wat anders dan de vorige. Iedereen heeft zijn/haar eigen wensen. Het is fijn dat je dan bij elkaar terecht kunt voor overleg. Daarom klikte het ook meteen zo goed tussen mij en Nancy. We wisten meteen wat we aan elkaar hadden en zijn nu al goed op elkaar ingespeeld. Dat maakt het werk voor beiden niet alleen makkelijker, maar ook een stuk plezieriger.”

Toekomstplannen

Rachèl: “Zelf heb ik mijn makelaarspapieren natuurlijk al binnen, maar ik deel dezelfde ambitie als Nancy om kantoor Oldenzaal nog meer op de kaart te zetten. Het geheel samen naar een hoger niveau tillen is waar ik me sterk voor wil maken. Naar mijn idee mogen mensen hier in Oldenzaal sowieso wel wat bekender worden met de naam Weusthuis Makelaardij. Ze kennen de naam wel, maar ze kennen het bedrijf erachter niet als je begrijpt wat ik bedoel. Maar daar gaan wij voor de regio Oldenzaal in ieder geval verandering in brengen, toch Nancy?”

Nancy: “Zeker weten! Ik ga de komende twee jaar de KRMT opleiding volgen om mijn makelaarspapieren te behalen. Het combineren van een baan bij Weusthuis, mijn gezin en de studie wordt pittig, maar het is zo’n interessant vak dat ik er juist energie van krijg. Ik wil straks samen met Rachèl een ijzersterk kantoor vormen. Een plek waar kopers en verkopers zich op hun gemak voelen, omdat hun makelaar de tijd en aandacht voor ze heeft. Dat kenmerkt Weusthuis. We nemen ruim de tijd voor bezichtigingen en zijn oprecht geïnteresseerd in de beweegredenen van kopers en verkopers. We willen mensen gewoon het goede gevoel meegeven.”

Rachèl: “Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen Nancy! Mensen hebben behoefte aan een eerlijke, betrouwbare en transparante makelaar, die de kopers en verkopers ontzorgt van A tot Z. Ze moeten met een gerust hart hun vaak meest waardevolle bezit aan ons over kunnen dragen.”