Terug naar overzicht

De 13 Heeren: een aanwinst voor Almelo

31 mei 2021

Wonen aan de rand van het centrum van Almelo, in een uniek en statig herenhuis mét diepe tuin… dat klinkt goed toch? Nieuwbouwproject de 13 Heeren heeft ‘t allemaal. Onlangs maakten we bekend dat alle 13 woningen zijn verkocht. Onze Almelose makelaar Leon was vanaf het begin af aan nauw betrokken bij dit project. “Een ontzettend mooi project”, vertelt hij. “Waarom? Lees mee!”

“De eerste ontwikkelingen van dit project gaan al een hele tijd terug”, vertelt Leon. “Al ruim voor 2010 was het een braakliggend terrein. Zonde, want het is een mooie locatie. Ik ken de omgeving goed en kom zelf uit Almelo.” In die tijd oriënteerden meerdere partijen wat de mogelijkheden waren. Toch is er in die tijd nooit wat concreets uitgekomen. Dat er iets gebouwd zou worden stond vast, maar door wie en wanneer was de vraag. Tot 2018. Toen begon het balletje weer te rollen.”

Verkopende partij
“We kwamen met Weusthuis Makelaardij in gesprek met Dura Vermeer Bouw Hengelo. Zij besloten om werk te maken van de braakliggende grond. Het plan: 13 klassieke herenhuizen. Wij kregen de rol van verkopende partij.” Dat betekent echter niet dat het alleen gaat om het aan de man brengen van de woningen. “Al in het beginstadium haakten we aan. We keken mee naar het plan, adviseerden over de prijs, bepaalden waar we wel of juist niét konden besparen… en uiteindelijk volgt dan de stap van de woningen in de markt zetten. We werkten een marketingmix uit, zetten een website op en lichtten het project groots uit op social media.”

Uniek wonen
En dat bleef niet onopgemerkt. “Binnen korte tijd waren er gigantisch veel geïnteresseerden. Maar er waren ook twijfels. Twee jaar geleden zag de woningmarkt en nog heel anders uit en voor Almelose begrippen was de prijs best ambitieus. Toch ben ik ervan overtuigd dat het de aankoopprijs 100% waard is. De woningen liggen op een prachtige locatie en de architectuur is uniek. Op de begane grond zijn de plafonds 3,9 meter hoog. De voorzijde van de woning kenmerkt zich door terugliggend metselwerk en mooie gevels. Elk huis is aan de achterzijde voorzien van een diepe tuin en parkeermogelijkheden. De woningen zijn onder andere met een luchtwarmtepomp en triple glas duurzaam gebouwd. Daarbij komt dat de markt zich natuurlijk gigantisch heeft ontwikkeld. Kortom: je krijgt echt waar voor je geld!”

Goede samenwerking
“Inmiddels hebben we de laatste woning verkocht. De samenwerking met Dura Vermeer was een onmisbare factor voor het succes in dit verhaal. Zij hebben een ontzettend mooi plan neergezet. En in zo’n nieuwbouwproject zijn wij de schakel tussen de ontwikkelaars en de (potentiële) kopers. De ontwikkelaar kan kiezen hoe ver wij daarin gaan. We kunnen het heel breed aanpakken, zodat zij er geen omkijken meer naar hebben. Of we trekken meer samen op, zoals tijdens dit project.” Leon is trots op het resultaat. “Als ik hier langs fiets denk ik: dit hebben we mooi voor elkaar gebokst. De komende 100 jaar staat hier iets waar wij onze naam aan mogen verbinden. Geen
simpele blokkendoos, maar een prachtig, luxe project.”

Proosten in november
Volgens Leon is De 13 Heeren een aanwinst voor Almelo. “Als je de stad binnenrijdt, zie je rechts oude herenhuizen en links De 13 Heeren. Een mooi plaatje! Er had veel kunnen gebeuren met deze grond, maar ik ben ervan overtuigd dat dit plan hier het best past.” De bouw van de woningen is sinds juni vorig jaar in volle gang. Eind 2021 worden de woningen opgeleverd. “Daar zijn wij natuurlijk bij, met een flesje wijn voor de verkopers. Voor de rest zit onze taak er grotendeels op. Maar vervelen hoeven we ons niet. Er staan nog een heleboel mooie projecten op de planning. En vanuit onze locatie in Almelo werk ik daar met heel veel plezier aan mee!”

Ben je geïnspireerd door dit nieuwbouwproject en ga je graag in gesprek over een mogelijke samenwerking?
Neem contact op!