Terug naar overzicht

Beleid coronavirus

19 november 2021

Weusthuis Makelaardij volgt in haar beleid rond het Coronavirus de richtlijnen van het kabinet, RIVM en de NVM. Naar aanleiding van de maatregelen heeft Weusthuis Makelaardij vastgesteld welke gevolgen dit heeft voor geplande bezichtigingen, (onderteken)afspraken, bezoekers aan kantoor en onze medewerkers. Hieronder een overzicht.

1. Geplande bezichtigingen en (onderteken)afspraken

Uitgangspunt is dat bezichtigingen, besprekingen en (onder)tekenafspraken op kantoor in principe door gaan. Hierbij adviseren wij u en onze medewerkers om bij ‘fysieke contacten’ de nu geldende gezondheidsrichtlijnen goed te volgen, zoals geen handen schudden, handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog en anderhalve meter afstand van elkaar houden waar mogelijk. Onze makelaars kunnen u voorzien van desinfectiemiddelen en zorgen voor een veilige omgeving.

Gelieve als koper tijdens bezichtigingen niets aan te raken in de woning. Natuurlijk waarborgen wij met elkaar de 1,5 meter afstand.

Wilt u een bezichtiging of afspraak liever verplaatsen, dan kunt u hiervoor contact opnemen met één van onze kantoren. Wij zoeken dan samen naar een geschikte oplossing voor alle partijen.

2. Bezoekers aan ons kantoor

Om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan beperken wij het aantal bezoekers aan onze kantoren. Wij verwachten van bezoekers dat zij zich ook aan de richtlijnen vanuit het RIVM houden en dus bij neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts niet naar onze kantoren komen. Bel of mail ons en wij kijken samen hoe wij één en ander zo goed mogelijk kunnen plannen, danwel telefonisch kunnen bespreken.

Ook als onze verkopers en overige opdrachtgevers griep- of verkoudheidsverschijnselen vertonen, willen wij hen vragen ons hierover te informeren. Wij kunnen hier dan rekening mee houden met het maken van afspraken en deze wellicht op een andere manier vormgeven.

3. Medewerkers

Al onze medewerkers worden geacht thuis te blijven wanneer zij griep- of verkoudheidsverschijnselen vertonen. Daarnaast komt het voor dat er medewerkers vanuit huis werken. Zij zijn zoveel mogelijk telefonisch of per mail bereikbaar, waarmee wij ons uiterste best doen om de dienstverlening op het niveau te houden, zoals u dat van ons gewend bent.

4. Afspraken notarissen en eindinspecties

Op verzoek van een aantal notarissen kan het voorkomen dat onze makelaars niet aanwezig kunnen zijn bij het passeren van de akte. Wij brengen betrokken partijen hiervan op de hoogte en begeleiden uiteraard op afstand.
Voorafgaand aan de akte bij de notaris zullen de eindinspecties wel plaatsvinden waarbij wij ons houden aan de maatregelen van de RIVM / NVM. Ook dit gaat in overleg met betrokken partijen.

Mocht u na het plannen van een afspraak last krijgen van bijvoorbeeld neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts of andere klachten dan verwachten wij dat u ons daarvan op de hoogte brengt. Dit voor de veiligheid van onze klanten en medewerkers.