Terug naar overzicht

Beleid coronavirus

16 maart 2020

Weusthuis Makelaardij volgt in haar beleid rond het Coronavirus de richtlijnen van het kabinet, RIVM en de NVM. Naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen welke op 15 maart 2020 zijn bepaald, heeft Weusthuis Makelaardij vastgesteld welke gevolgen dit heeft voor geplande bezichtigingen, (onderteken)afspraken, bezoekers aan kantoor en onze medewerkers. Hieronder een overzicht.

(laatste update 6 juli 2020)

1. Geplande bezichtigingen en (onderteken)afspraken

Uitgangspunt is dat reeds geplande bezichtigingen, besprekingen en (onder)tekenafspraken op kantoor in principe gewoon door gaan. Hierbij adviseren wij u en onze medewerkers om bij ‘fysieke contacten’ de nu geldende gezondheidsrichtlijnen goed te volgen, zoals geen handen schudden, vaak handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog en anderhalve meter afstand van elkaar houden waar mogelijk.

Wilt u een bezichtiging of afspraak liever verplaatsen, dan kunt u hiervoor contact opnemen met één van onze kantoren. Wij zoeken dan samen naar een geschikte oplossing voor alle partijen.

Daarnaast proberen wij zoveel mogelijk met onze opdrachtgevers in overleg te gaan, om geplande en/of nieuwe afspraken zo vorm te geven, dat hierbij de gezondheidsrichtlijnen zo goed mogelijk gevolgd kunnen worden.

2. Bezoekers aan ons kantoor

Om verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, verwachten we van bezoekers aan onze kantoren dat zij zich ook aan de richtlijnen vanuit het RIVM houden en dus bij neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts niet naar onze kantoren komen. Bel of mail ons en wij kijken samen hoe wij één en ander zo goed mogelijk kunnen plannen.

Ook als onze verkopers en overige opdrachtgevers griep- of verkoudheidsverschijnselen vertonen, willen wij hen vragen ons hierover te informeren. Wij kunnen hier dan rekening mee houden met het maken van afspraken en deze wellicht op een andere manier vormgeven.

3. Medewerkers

Al onze medewerkers worden geacht thuis te blijven wanneer zij griep- of verkoudheidsverschijnselen vertonen. Daarnaast komt het voor dat er medewerkers vanuit huis werken. Zij zijn zoveel mogelijk telefonisch of per mail bereikbaar, waarmee wij ons uiterste best doen om de dienstverlening op het niveau te houden, zoals u dat van ons gewend bent.

Verder zullen wij onze kantoren in Tubbergen, Denekamp, Oldenzaal en Losser strikt gescheiden houden en vindt er geen uitwisseling van collega’s tussen de kantoren plaats. Zo hopen we de continuïteit en de doorgang van de afspraken de komende weken zoveel mogelijk te waarborgen.

Update 24 maart

Op verzoek van een aantal notarissen kan het voorkomen dat onze makelaars niet aanwezig kunnen zijn bij het passeren van de akte. Wij brengen betrokken partijen hiervan op de hoogte en begeleiden uiteraard op afstand.
Voorafgaand aan de akte bij de notaris zullen de eindinspecties wel plaatsvinden waarbij wij ons houden aan de maatregelen van de RIVM / NVM. Ook dit gaat in overleg met betrokken partijen.

Mocht u na het plannen van een afspraak last krijgen van bijvoorbeeld neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts of andere klachten dan verwachten wij dat u ons daarvan op de hoogte brengt. Dit voor de veiligheid van onze klanten en medewerkers.

Bij bezichtigingen willen wij u vragen met niet meer dan 2 personen te komen.
De deurklinken, leuningen en andere contactvlakken op locatie worden schoongemaakt en de makelaar is de enige die deze zal aanraken.
Gelieve als koper niets aan te raken in de woning. Natuurlijk waarborgen wij de 1.5 meter afstand.

Update 6 juli

Hoewel de coronamaatregelen momenteel steeds meer worden versoepeld blijft de onzekerheid rondom het virus van kracht. De NVM heeft besloten dat de NVM Open Huizen Dag van oktober 2020 niet door zal gaan. De gezondheid van de makelaars en consumenten gaat te allen tijde voor.

Het huidige coronaprotocol van de NVM blijft van kracht.

(Bron: NVM)