Het nieuwe energielabel ..

wat betekent dat voor jou?

Vanaf 1 januari 2021 wordt het energielabel op een nieuwe manier bepaald. De aanvraag van dit label wordt een stuk duurder. De tip van Ellen: "regel dit jaar nog jouw definitieve energielabel!"

Een definitief energielabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. Het label geeft inzicht in de energiezuinigheid, maar ook in welke maatregelen bijdragen aan een verbetering van deze energiezuinigheid en het comfort van jouw huis.

Wanneer je een woning verkoopt of verhuurt ben je verplicht om een energielabel over te dragen. Bij het niet overhandigen van het definitieve energielabel bij oplevering kunnen boetes oplopen tot €340 euro.

Alle woningen in Nederland hebben een voorlopig dan wel definitief energielabel.

CHECK JOUW ENERGIELABEL

De volgende stap!

Heb je een definitief energielabel?

Deze is vanaf het moment van de aanvraag 10 jaar geldig.
Heb je vanaf dat moment tot nu verbeteringen doorgevoerd die de energiezuinigheid van jouw woning verbeteren? Vraag dan een nieuw energielabel aan!

Heb je een voorlopig energielabel?

Een voorlopig energielabel geeft een inschatting op basis van onder andere het bouwjaar en het woningtype welke geregistreerd staan bij het Kadaster. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk een definitief label aanvraagt.

Dit label is de komende 10 jaar geldig.

In 5 stappen naar jouw definitieve energielabel

Vandaag nog regelen!

Het energielabel voor woningen kan nog tot en met 31 december 2020 op de eenvoudige wijze worden aangevraagd. Je geeft als woningeigenaar zelf online een aantal woningkenmerken door en het label zal vervolgens op afstand vastgesteld worden door een erkend deskundige. De kosten voor deze aanvraag liggen gemiddeld rond de €7,-.

De belangrijkste verandering van het nieuwe energielabel is dat er vanaf 1 januari 2021 een energiedeskundige het label op locatie moet gaan bepalen en zal daarvoor een afspraak bij jouw thuis plannen. De kosten van dit label zullen rond de €200,- bedragen. Een groot verschil.

Regel jouw definitieve label daarom vandaag nog!


Energielabel aanvragen

Ellen Brinkman - Makelaar in Losser

"Bij de overdracht van een woning is het overhandigen van een energielabel verplicht. Vanaf 2021 wordt de aanvraag hiervan flink duurder. Vraag je label dus vóór 1 januari aan!"