Hoe bereid ik me als verkoper voor op de NVM Open Huizen Dag?

Jouw woning staat bij Weusthuis Makelaardij te koop en je hebt in overleg met ons besloten om mee te doen aan de NVM Open Huizen Dag. Hartstikke goed, maar wat staat je nu te doen? Hoe bereid je je als verkoper het beste voor op deze dag?

Wij zorgen voor de promotie van jouw woning op Funda en eventuele andere media. Dat wordt dus voor je geregeld, maar als verkoper wil je zelf je woning natuurlijk ook een beetje wat extra’s geven. De kans is immers groot dat er op de NVM Open Huizen Dag veel potentiële kopers komen kijken.

In aanloop naar de NVM Open Huizen Dag

Als eerste is het belangrijk dat je huis opgeruimd en schoon is. Daar kun je nu alvast mee beginnen. Overvolle woon-of slaapkamer of muffe luchtjes kunnen grote afknappers zijn. Haal dus even flink de bezem erdoor, zorg dat de ramen schoon zijn en dat de keuken, badkamer en toilet(-ten) schoon en fris zijn. Stop alle overbodige spullen in een doos en vraag of je die eventjes bij de buren mag stallen, want ook de schuur moet opgeruimd zijn. Regel alvast oppas voor je huisdieren en kind (-eren) zodat je je handen vrij hebt op die dag. Zijn er nog achterstallige klusjes? Plinten die los liggen, een stuk behang wat los hangt, snoeren die slingeren? Probeer dat voor de NVM Open Huizen Dag nog op te lossen. Kijkers zien graag een huis waar ze bij wijze van spreken zo in kunnen.

Tuin hoort ook bij het huis

Als de boel binnen op orde is, kun je buiten aan het werk. Ruim bladeren en zwerfvuil op en veeg de stoep. Check of er nog wat struiken gesnoeid moeten worden, dan oogt de tuin direct weer frisser. Heb je in deze tijd van het jaar geen bloeiende planten meer in de tuin, zet dan een leuke plant of wat voorjaarsbloeiers in een pot, dan ziet het er meteen een stuk vrolijker en aantrekkelijk uit. Probeer ook om de kliko's niet te veel in het zicht te laten staan.

De NVM Open Huizen Dag

Schuif gordijnen open, laat lampen branden en laat hier en daar een raam open staan zodat het niet te warm wordt. Maak de bedden mooi op, laat de deksel van het toilet dicht en zet een verse bos bloemen op tafel. Het is fijn als je niet alleen bent die dag, zodat de een kan rondleiden en de ander andere bezoekers kan opvangen.

Jouw makelaar zorgt dat je een lijst krijgt waarop de geïnteresseerden hun gegevens kunnen achterlaten. Dat maakt het makkelijker om na afloop de kijkers te benaderen en te informeren of ze nog vragen hebben en of ze interesse hebben in jouw woning.

Voor vragen mag je altijd contact met ons opnemen. Alle kantoren zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch en per mail bereikbaar.

info@weusthuismakelaardij.nl / 0546 - 727 828