Terug naar overzicht

Mekkelhorsterstraat 27

7588 PL Beuningen

Prijs € 415.000 k.k.
Soort woonboerderij,
vrijstaande woning
Bouwjaar 1908
Status Beschikbaar
Vraag brochure aan Neem contact op
Bart Bulter

Uw makelaar

Bart Bulter

06-51055307

Nog niet het juiste object gevonden? Schrijf u gratis in!

Omschrijving

Op een werkelijk unieke locatie in het buurtschap Mekkelhorst gelegen volumineuze "TWEEKAPSBOERDERIJ" met houten topgevels en deeldeuren in natuurstenen omlijsting. De historie van "Erve Hasman" gaat ruim 600 jaar terug in de tijd. De bouw van de huidige woonboerderij met een inhoud van ca. 2.200 m³ heeft in 1908 plaatsgevonden en het geheel is in 1912 uitgebreid met een potstal. Deze potstal met fraaie gebinten heeft een oppervlakte van 175 m² (ca. 12 bij 14,50 mtr.). Daarnaast is er een vrijstaande voormalige varkensstal van ca. 120 m² welke de laatste jaren dienst heeft gedaan als werkplaats. Deze werkplaats zou men ook als atelierruimte, kantoor aan huis of wellicht voor het houden van Bed & Breakfast kunnen gebruiken.

Indeling

Begane grond:

voorhuis/woongedeelte: zij-entree, hal met doorloop naar de woonkeuken met eenvoudige inbouwkeuken, tuingerichte woonkamer met servieskast en prachtige authentieke schouw met houtkachel en met weids uitzicht over het landelijke buitengebied, vanuit de woonkamer heeft men toegang tot de 2 aan de voorzijde gelegen kamers welke voor meerdere doeleinden (werkkamer/speelkamer/slaapkamer) zijn te gebruiken. Deze beide kamers kunnen natuurlijk ook ter vergroting bij de woonkamer worden aangetrokken. Centrale tussenruimte met vaste trap naar zolder/1e verdieping en met CV opstelling, 2 slaapkamers waarvan 1 met doorloop naar de badkamer met ligbad, douchecabine, toilet en wastafel. Een tussen portaal waar ook de meterkast is geplaatst geeft toegang tot een kantoorruimte.

Het aansluitende achterhuis (ca. 195 m²) met authentieke eiken gebinten, dubbele deeldeuren en met een vloer welke is afgewerkt met Bentheimer zandstenen komt het verleden weer tot leven. Het grote achterhuis is multifunctioneel te gebruiken en biedt dan ook voldoende mogelijkheden voor het uitoefenen van hobby’s. De ruimte heeft een prettige lichtinval door de vele zijramen. In het achterhuis bevindt zich tevens een wasruimte en de toiletruimte.

De naast gelegen potstal is via een tussenruimte te bereiken. In deze tussenruimte bevindt zich ook nog de toegang tot een kleine kelderruimte. Ook in de potstal vindt u de authentieke gebinten terug. De mogelijkheden van deze ruimte zijn talloos. We laten dit liever aan uw eigen fantasie over!!! Via een vaste trap is er nog een bevloerd gedeelte te bereiken. Deze ruimte kan als bergruimte dienst doen.

Eerste verdieping:

Riante zolderruimte, bereikbaar via een vaste trap met overloop en 2 eenvoudig afgewerkte slaapkamers. De zolderruimte is door zijn grote geschikt voor velerlei doeleinden o.a. het realiseren van extra slaapkamers en een badkamer.


Kenmerken

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlak 195 m²
Perceeloppervlak 4530 m²
Inhoud woonhuis 2240 m³

Energie

Verwarming c.v.-ketel
Type Nefit HR Ecomline
Bouwjaar 1997
Isolatie gedeeltelijk dubbel glas
voorzetramen

Garage

Soort vrijstaand steen
Oppervlakte 108 m²
Voorzieningen voorzien van elektra
Aantal garages 1
Aantal auto's 9

Bergruimte

Schuur/berging aangebouwd steen
Voorzieningen voorzien van elektra

Bijzonderheden

Bijgebouw: Voormalige varkensstal welke de laatste jaren dienst heeft gedaan als werkplaats. Deze werkplaats zou men ook als atelierruimte, kantoor aan huis of voor wellicht het houden van Bed & Breakfast kunnen gebruiken.

Tuin: De tuin was ooit het paradeplaatje van "Erve Hasman". In de achtertuin vindt u nog een volledig uit Bentheimer zandstenen opgebouwde waterput met opgemetseld bovenstuk van basaltkeien. Deze put levert goed en voldoende water voor het besproeien van de tuin. Met een beetje goede wil kunt u er weer opnieuw een paradeplaatje van maken met optimale privacy en met een schitterend uitzicht over de landerijen.

Bijzonderheden: * Kaveloppervlakte: 4.530 m²; * Bouwjaar: 1908/1912; * Inhoud voorhuis/achterhuis: ca. 2.240 m³; * Woonoppervlakte voorhuis: ca. 195 m²; * Gebruiksoppervlakten: achterhuis begane grond (ca. 195 m²), zolderruimte voor-/achterhuis (ca. 285 m²), potstal (ca. 160 m²) en voormalige varkensstal (ca. 110 m²); * Uitermate fraaie ligging tussen Beuningen en De Lutte en nabij het natuurgebied "Het Lutterzand" gelegen;
* Bestemming volgens het vigerende bestemmingsplan: "Wonen met een specifieke bouwaanduiding - gemeentelijk monument". De voormalige varkensstal heeft een specifieke bouwaanduiding "Karakteristiek"; * aanvaarding in overleg; * bij koop is een waarborgsom/bankgarantie vereist van 10 % van de koopsom;

Kortom deze TWEEKAPSBOERDERIJ met diverse bijgebouwen biedt U vele mogelijkheden. Om een goede inschatting te kunnen maken van deze locatie nodigen wij u graag uit voor een bezichtiging.

Voor uitgebreide informatie kunt u contact opnemen met ons kantoor in Denekamp. Te bereiken onder telefoonnummer: 0541-355771.